Luni, 07 Ianuarie 2019 12:05

LEGEA PENSIILOR | Ce români au fost lăsaţi fără plata contribuţiilor la Pilonul II

Scris de  Telegrama
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Ordonanţa care le măreşte salariile românilor care lucrează în domeniul construcţiilor le taie în schimb contribuţiile la pilonul 2 de pensii. Astfel, cei care lucrează în constructii, inginerii şi arhitecții nu vor mai plăti contribuțiile la pilonul II în următorii 10 ani. Guvernul a decis ca din ianuarie salariul minim în domeniul construcţiilor să crească la 3.000 lei brut.

Guvernul le-a promis angajaţilor din construcţii scăderea taxelor pe muncă, pentru a beneficia de un salariu net mai mare, însă de fapt le-a sistat contribuţiile la Pilonul II de pensii, în următorii 10 ani, susţin reprezentanţii fondurilor private.

Concret, Ordonanţa de Urgenţă pe fiscalitate, stabileşte ca de la 1 ianuarie 2019, salariul minim în domeniul construcţiilor creşte la 3.000 lei brut. În schimb, CAS scade de la 25% la 21,25%. Acest procent de 3.75 de puncte nu se mai virează însă la Pilonul II, aşa cum se virează pentru un angajat din alt domeniu. Informaţia a fost confirmată pentru Edupedu.ro, de către reprezentanţii fondurilor de pensii. 

Pentru constructori, producători, arhitecți, ingineri și consultanți tehnici au fost introduse în Codul Fiscal prevederi speciale pentru următorii 10 ani, potrivit publicației Arena Construcțiilor. Facilitățile fiscale sunt valabile pentru perioada 1 ianuarie 2019 – 31 decembrie 2028 inclusiv.

   

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.