Miercuri, 09 Ianuarie 2019 05:44

Părinții ar putea să nu mai plătească pentru after-school. Ministrul Educației este cu ochii și pe profesorii care oferă meditații

Scris de  Telegrama
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Ministrul Educației consideră că programul "Şcoala după şcoală” va deveni "absolut necesar", așa cum se specifică și în acordul încheiat cu sindicatele, la finele anului trecut. Într-un interviu acordat acum câteva zile pentru Adevărul, Excaterina Andronescu a declarat că "există un angajament al Guvernului, dar şi al autorităţilor locale să construiască nişte cantine destinate acestui program, pentru că nu poţi să-l ţii pe copil la şcoală dacă nu poţi să-i dai şi o masă caldă la prânz. Ar fi foarte util pentru că elevul ar rămâne după ore ca să facă o pregătire suplimentară. Eventual poate să-şi facă lecţiile sub o supraveghere corespunzătoare - cu profesorul, fără îndoială. Sunt multe localităţi în care funcţionează acest after-school".

Ideea a fost reluată de ministrul Educației și marți seară, la Realitatea TV, Andronescu anunțând că se dorește asigurarea programelor tip after-school  în sistem public și că Legea educației ar putea fi modificată în acest sens. "Cred că trebuie să facem o clarificare legislativă, pentru că, într-adevăr, este o chestiune care nu are nicio legătură cel puţin cu etica meseriei. Pentru că eşti profesor pentru învăţământul primar sau învăţător patru ore şi apoi primeşti la after-schoolul pe care tu îl dezvolţi, tot în şcoală şi încasezi bani de la părinţi. Va trebui să găsim o soluţie. Este un fenomen de masă, aşa cum un fenomen de masă a început să fie şi acela care este tot o chestiune de etică: nu poţi să îţi chemi copilul acasă la o meditaţie particulară dacă tu îl ai elev la clasă", a spus ministrul Educaţiei.

Programul after school ar putea fi reglementat astfel încât să nu mai fie percepute taxe de la părinți. DIn păcate, însă, un demers mult mai modest, "Masă caldă în școli", încă derulat în regum pilot, se desfășoară an de an cu greutate, din cauza procedurilor. Practic, copiii din localitățile selectate beneficiază de masă caldă/ pachețel doar câteva luni pe an, și nu pe toată durata cursurilor.

Citiți și: Elevii și preșcolarii din 50 de localități, inclusiv copiii de la Posești, ar putea beneficia, și anul acesta, de programul "Masă caldă în școli"

   

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.