Joi, 07 Martie 2019 16:49

Polițiștii au folosit armamentul din dotare încercând să oprească deținutul evadat de la Penitenciarul Jilava

Scris de 
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Poliţiştii au folosit armele din dotare pentru a încerca să îl oprească pe Valeriu Constantin Azamfirei - deţinutul evadat joi de la Penitenciarul Jilava.
"Evadarea s-a produs cu prilejul întoarcerii deţinutului de la un punct de lucru, după ce deţinuţii din schimbul 2 au fost reintroduşi în penitenciar. Deţinutul Azamfirei Valeriu Constantin a forţat dispozitivul de siguranţă şi a escaladat mai multe garduri, asupra lui făcându-se uz de armă. Agentul din postul de pază a efectuat foc de avertisment şi foc asupra deţinutului care încerca să evadeze înainte ca acesta să se facă nevăzut", precizează Administraţia Naţională a Penitenciarelor, într-un comunicat transmis AGERPRES.
Deţinutul evadat a fost oprit, după o perioadă de timp, de către o patrulă de poliţie care nu era informată despre evadare, el având un comportament suspect. Nu s-a putut legitima, a fugit şi, fiind urmărit de poliţişti, a sărit în curtea unui depozit de fier vechi. "În curtea depozitului acesta a fost atacat de câinii de pază şi a fost rănit, prilej cu care şi-a abandonat o geacă de culoare maro, cu urme de sânge. În urmărire, poliţiştii au fost atacaţi de aceiaşi câini, fiind ulterior şi prezentaţi la spital pentru îngrijiri medicale, şi au pierdut urma evadatul", se arată în comunicatul citat.
Reamintim că autorităţile fac apel la cei care pot să ofere informaţii despre locul în care s-ar putea afla deţinutul să sune la 112 sau la Penitenciarul Jilava.

   

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.