Luni, 11 Martie 2019 11:06

Pensiile majorate pentru grupele I și II de muncă se vor plăti din aprilie. Mărirea se va acorda retroactiv, din octombrie

Scris de  Telegrama
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Românii care au lucrat în grupele I şi a II-a de muncă vor primi, înainte de Paște, pensiile recalculate, potrivit unor surse din ministerul Muncii, citate de România TV. Zilele acestea se termină tipărirea primelor taloane de pensie după recalculări, iar plățile se fac în luna aprilie, majorarea aplicându-se retroactiv din octombrie, precizează sursa citată.

Reprezentanţii de la Casa Naţionala de Pensii au trimis deja deciziile de recalculare pentru cei care au lucrat în grupele I şi II de muncă. Persoanele care au primit deja deciziile vor primi în luna aprilie pensia majorată.

Cei care vor primi primele decizii de recalculare sunt persoanele mai în vârstă, care au dosarele cele mai vechi, dar şi cei care ies acum la pensie, astfel încât să încaseze din prima pensia direct recalculată.

"O parte dintre aceste decizii se vor pune în plată pe plățile curente. În luna aprilie, își vor putea primi plățile majorate cât mai multe persoane care fac obiectul legii. Sunt persoane care nu au pensii foarte mari. Orice sumă în plus este cu atât mai binevenită. (...) Pensionarii care s-au înscris cel mai devreme vor beneficia primii. Cu ei se va începe recalcularea", a explicat la România TV Doina Pârcălabu, fost șef al Casei Naționale de Pensii și specialist în cadrul instituției.

Surse din Ministerul Muncii susţin că nu toţi cei care au lucrat în grupele I şi II de muncă vor primi pensiile majorate. Este vorba despre cei care nu au stagiul complet de cotizare şi care după recalculare ar trebui să încaseze o pensie mai mică.

   

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.