Luni, 11 Martie 2019 13:14

Centrul social din Călineşti va fi modernizat prin două proiecte europene. Azi au fost semnate contractele de finanţare

Scris de 
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

După ce a preluat din mers proiectele demarate de Primăria Floreşti, Consiliul Judeţean Prahova a semnat, luni, contractele de finanţare de la Uniunea Europeană pentru modernizarea centrului social din satul Călineşti, comuna Floreşti, dedicat adulţilor cu dizabilităţi. Aici va fi implementat, în premieră în judeţ, un concept social inedit, bazat pe crearea unor locuinţe protejate, unde beneficiarii instituţionalizaţi vor putea să stea peste noapte, ca într-o familie ceva mai mare, urmând să îşi poată petrece apoi ziua în centrele de zi create în cadrul complexului social de servicii din Călineşti.

Centrul de aici este inclus în două proiecte europene, ambele semnate luni de ministrul Dezvoltării, Vasile Suciu. Ele propun, în total, construirea a cinci locuinţe protejate şi două centre de zi. Perioada de implementare va fi, în ambele cazuri, de 18 luni, dintre care 13 rezervate efectiv lucrărilor de construcţii, au anunţat reprezentanţii Consiliului Judeţean. Proiectele vizează îmbunătăţirea condiţiilor pentru 50 dintre prahovenii instituţionalizaţi aici. Mai precis, este vorba despre 33 de bărbaţi şi 17 femei, majoritatea încadraţi în grad de handicap accentuat şi trecuţi de 45 de ani.

CJ Prahova, în parteneriat cu Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului, are calitatea de beneficiar în cele două proiecte, după ce, iniţial, demersurile fuseseră începute de administraţia locală. De altfel, preşedintele Consiliului Judeţean, Bogdan Toader, le-a mulţumit astăzi funcţionarilor din Primăria Floreşti implicaţi iniţial, în timpul conferinţei organizate în Palatul Administrativ cu prilejul vizitei ministrului Dezvoltării.

PE ACELAŞI SUBIECT:

Plan de restructurare la centrele sociale din Prahova. O primă soluție va fi testată la Călinești

Parteneriat între DGASPC Prahova și Primăria Florești, pentru reorganizarea centrului de la Călinești

Valoarea estimată a celor două proiecte depăşeşte 9 milioane de lei, iar asistenţa financiară nerambursabilă de la Uniunea Europeană va fi de aproape 5,6 milioane, potrivit informaţiilor transmise de Consiliul Judeţean Prahova.

   

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.