Miercuri, 13 Martie 2019 10:34

Mai puțin de 60.000 de locuri la tratament în stațiunile balneare vor fi asigurate, în 2019, prin Casa de Pensii

Scris de  Andrei Costache
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Guvernul a stabilit, marți, numărul de bilete de tratament balnear pe care le poate asigura în anul 2019 prin sistemul administrat de Casa Națională de Pensii Publice. Executivul a aprobat, printr-o hotărâre, la inițiativa Ministerului Muncii și Justiției Sociale, numărul biletelor de tratament balnear care se pot acorda în anul 2019, prin sistemul organizat și administrat de Casa Națională de Pensii Publice (CNPP).

"Acordarea prestațiilor privind tratamentul balnear se face prin atribuirea de bilete de tratament solicitanților îndreptățiți, în limita numărului de locuri asigurate în unitățile de tratament din proprietatea CNPP, precum și a numărului de locuri contractate cu alte unități de profil și a sumelor alocate pentru această prestație prin legea bugetului asigurărilor sociale de stat. Astfel, Guvernul a stabilit că din suma de 335.113.000 lei, prevăzută prin Legea privind bugetul asigurărilor sociale de stat pe anul 2019 cu această destinație,  vor fi asigurate în unităţile de tratament balnear aflate în proprietatea Casei Naţionale de Pensii Publice pentru anul 2019 maximum 59.622 de locuri la tratament balnear. Biletele vor fi repartizate pe maximum 19 serii, durata unui sejur fiind de 16 zile, prețul biletului incluzând tariful pentru 12 zile de tratament balnear", a anunțat Ministerul Muncii.

Beneficiari sunt, în principal, pensionarii și asigurații sistemului public de pensii, iar un procent de maximum 15% din numărul total al biletelor va fi acordat, gratuit, beneficiarilor unor legi speciale cu caracter reparatoriu, precum şi categoriilor de persoane beneficiare ale sistemului de asigurare pentru accidente de muncă şi boli profesionale.

La cele 59.622 de locuri la tratament balnear se va adăuga, până la nivelul sumelor prevăzute cu această destinație în bugetul asigurărilor sociale de stat pe anul 2019, numărul biletelor de tratament balnear contractat cu alți operatori economici interesați.

Numărul de locuri contractate va fi anunțat după finalizarea procedurilor de licitație publică, care se va derula cu respectarea prevederilor Legii nr. 98/2016 privind achizițiile publice, și va fi anunțat prin postarea pe Portalul CNPP.

Conform datelor publicate de Casa Națională de Pensii, în luna decembrie a anului trecut în România erau aproape 4,7 milioane de pensionari.

 

   

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.