Miercuri, 13 Martie 2019 10:46

Beneficii pentru angajatorii care încadrează în muncă deținute de la Penitenciarul Târgșorul Nou

Scris de  Telegrama
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Agenții economici aflați în căutare de forță de muncă pot beneficia de o serie de facilități dacă recrutează personal din rândul deținutelor care ispășesc pedeapsa la Târgșorul Nou, singurul penitenciar de femei din țară. De altfel, încă de anul trecut, conducerea închisorii a publicat o informare prin care oferă detalii cu privire la această variantă:

"Penitenciarul de Femei Ploiești – Târgșorul Nou oferă posibilitatea încheierii unor contracte de prestări servicii, având ca obiect folosirea la muncă, în condiţii avantajoase, a unor persoane private de libertate.  Folosirea la muncă a persoanelor private de libertate se realizează în temeiul unui contract de prestări servicii încheiat între directorul penitenciarului (în calitatea de prestator) și operatorul economic (în calitate de beneficiar).

Parteneriatul cu unitatea noastre prezintă numeroase avantaje care pot conduce la optimizarea performanţelor afacerii dumneavoastră, sens în care amintim:

  • Scutirea de obligaţiile de plată la bugetul asigurărilor sociale de stat, bugetul asigurărilor de sănătate, fondul de şomaj;
  • Asigurarea unui număr constant de persoane private de libertate pe toată durata derulării contractului, ţinând cont de nevoile beneficiarului;
  • Continuitatea serviciilor prestate pe întreaga perioadă de derulare a lucrărilor;
  • Negocierea tarifelor în funcţie de complexitatea lucrărilor efectuate, durata contractului şi numărul de persoane private de libertate implicate;
  • Folosirea la muncă a persoanelor private de libertate nu implică încheierea unor contracte cu acestea, ci doar încheierea unui contract de prestări servicii între beneficiar şi directorul penitenciarului;
  • Asigurarea pazei şi hranei persoanelor private de libertate de către administraţia penitenciarului, fără a implica costuri suplimentare din partea beneficiarului".

Documente necesare încheierii contractului de prestări servicii cu administraţia locului de deţinere, pentru persoanele juridice, sunt copia certificatului de înregistrare şi a certificatului constatator emis de Oficiul Registrului Comerţului de pe lângă Tribunalul teritorial, declaraţie pe proprie răspundere că nu se află în nici una din situaţiile prevăzute la art. 180-181 din OUG 34/2006, cu modificările şi completările ulterioare, dovada bonităţii financiare certificată prin bilanţ (balanța de verificare), declaraţie pe proprie răspundere că nu are obligaţii de plată restante către unităţi subordonate Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor, autentificată la notariat, copie BI/CI administrator, copie cod fiscal.

Pentru informaţii suplimentare referitoare la posibilitatea încheierii contractelor de prestări servicii, cei interesați pot transmite solicitările la Penitenciarului de Femei Ploiești – Târgșorul Nou, la adresa de e-mail Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea. sau prin fax, la numărul 0244/380345.

"În prezent, Penitenciarul de femei Ploieşti – Târgşoru Nou are încheiat un număr de trei contracte de prestări servicii, având ca obiect folosirea la muncă a persoanelor private de libertate în domeniul alimentar (prelucrare ambalare preparate din carne) şi sortare deşeuri nemetalice, reciclabile. 40% din venit revine persoanei condamnate care poate folosi pe durata executării pedepsei privative de libertate 90 % din aceasta, iar 10% se consemnează pe numele său, la trezoreria statului, urmând să fie încasat în momentul punerii în libertate. O parte din durata pedepsei este considerată ca executată pe baza muncii prestate şi se calculează astfel: în cazul în care se prestează muncă remunerată, se consideră patru zile executate pentru trei zile de muncă”, au explicat reprezentanții Penitenciarului, pentru Mediafax.

35 de deținute lucrează în prezent, pentru 12,43 de lei pe oră, în baza celor trei contracte existente.

 

   

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.