Joi, 14 Martie 2019 14:19

Alertă CERT-RO, după problemele cu care s-au confruntat Facebook, Instagram și WhatsApp, în ultimele 24 de ore. Ce mesaje primesc utilizatorii rețelelor

Scris de  Telegrama
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Centrul Național de Răspuns la Incidente de Securitate Cibernetică a emis, joi, o alrtă cu privire la mesajele care se răspândesc în mediul on-line, după problemele cu care s-au confruntat, în ultimele 24 de ore, Facebook și platformele Instagram, Messenger și WhatsApp.

"O întrerupere parțială a serviciilor Facebook a afectat ieri utilizatorii din întreaga lume.  Unii utilizatori ai #Facebook dar și ai altor platforme deținute de gigantul tehnic - inclusiv #Instagram, Messenger și #WhatsApp - au raportat probleme intermitente în ceea ce privește accesarea serviciilor și postarea conținutului. Desigur, odată cu problemele tehnice au apărut și #hoax-urile, așa cum se poate observa în mesajul din imagini. Utilizatorii primesc un mesaj într-o limbă română incorectă, prin care sunt alertați că își vor pierde accesul la conturi, după revenirea serviciilor online, în cazul în care nu distribuie acel mesaj la toată lista de contacte", au atras atenția specialiștilor CERT-RO.

Aceștia au explicat că un "hoax" este o încercare de a înşela, de a face publicul să creadă o anumită informație, iar păcăleala poate avea deseori un obiect material.

Facebook și-a revenit, joi, după o ”pană” considerată de unii ca fiind cea mai mare din istoria sa, în unele locuri problemele durând 17 ore. Întreruperea parțială a serviciilor Facebook a afectat utilizatorii din întreaga lume, începând cu orele 17.00-18.00.

Sursa foto: cert-ro

   

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.