Luni, 15 Aprilie 2019 12:37

ERASMUS - Curs  de voluntariat organizat, la Ploiești, pentru tineri din opt țări, prin Asociația "Un Strop de Fericire"

Scris de  Telegrama
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

În perioada 1-8  aprilie 2019, Asociația „Un Strop de Fericire” a organizat, la Ploieşti, un curs internaţional de formare a lucrătorilor de tineret din organizaţii non-profit. La curs au participat 30 de tineri din opt ţări europene: România, Suedia, Polonia, Estonia, Austria, Macedonia, Grecia și Turcia.

Obiectivul cursului a fost de a forma lucrători de tineret, crescând astfel impactul organizaţiilor neguvernamentale în comunitate.

Programul săptămânii a inclus sesiuni de lucru dedicate temei principale, dar şi activităţi de cunoaştere a comunităţii locale de tineri, de interacţiune cu locuitorii Ploieștiului, de cunoaştere aprofundată a ţării gazdă. Astfel, locuitorii Ploieștiului au avut ocazia să afle despre Erasmus interacţionând pe stradă sau în piaţa cu echipele de proiect aflate în misiunea de cunoaştere a oraşului.

Vizită la Castelul Peleş din Sinaia, seara românească care a debutat cu tradiţionala întâmpinare a oaspeţilor cu pâine şi sare, gustarea bucatelor româneşti, dansurile tradiţionalei învățate de la organizatori, toate au contribuit la cunoaşterea adevăratelor valori ale României.

În finalul proiectului lucrătorii de tineret participanţi la curs au facilitat sesiuni de lucru cu comunitatea locală de tineri din Asociația Un Strop de Fericire, crescând astfel dorinţa fiecărui tânăr de a participa la un proiect Erasmus, dar şi a lucrătorilor de tineret din alte ţări de a avea tineri voluntari atât de implicaţi şi activi ca cei din comunitatea Un Strop de Fericire.

Proiectul a fost finanţat de Erasmus +, programul prin care UE sprijină educația, formarea, tineretul și sportul în Europa şi susţinut de Agenția Națională pentru Programe Comunitare în Domeniul Educației și Formării Profesionale. 

Asociația „Un Strop de Fericire”este o organizație non-profit înființată în anul 2012, care promovează voluntariatul ca mijloc de schimbare în comunitate. Aceasta încurajează educația și dezvoltarea personală a tinerilor prin implicare în proiecte locale și internaționale, organizează evenimente sportive care susțin un stil de viață activ și sănătos, sprijină integrarea socială a tinerilor din mediul defavorizat.

 

 

   

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.