Luni, 15 Aprilie 2019 12:39

81 de tone de fructe şi legume confiscate de inspectorii sanitar-veterinari

Scris de  Telegrama
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Peste 430 camioane au fost verificate şi 81 de tone de fructe și legume au fost confiscate de inspectorii sanitar-veterinari în urma controalelor Autorităţii Naţionale Sanitar Veterinare, făcute la depozitele şi transportatorii de fructe şi legume.
“Începând cu data de 11.04.2019, Autoritatea Națională Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor a demarat o serie de controale la nivel național pentru depistarea reziduurilor de pesticide din legumele și fructele provenite atât din comerțul intracomunitar, cât și din import. Acțiunea este parte a operațiunii de control “Demetra”, aflată sub coordonarea Agenției Naționale de Administrare Fiscală. Inspectorii sanitari-veterinari au verificat pe palierul lor de competență toate mijloacele de transport sigilate de către inspectorii ANAF”, se arată în comunicatul ANSVSA.
În urma verificărilor, inspectorii au dat  31 de amenzi, în valoare de peste 600 mii de lei, pentru condiţii de depozitare şi tranport insalubre şi pentru lipsa eticehetelor şi documentelor sanitar-veterinare.
Întreaga cantitate de produse neconforme provine din Polonia, Ungaria, Serbia, Spania, Grecia şi China.
Imagine cu caracter ilustrativ.

   

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.