Marți, 16 Aprilie 2019 14:23

Anchetă la Spitalul Municipal Curtea de Argeș: Un bărbat cu probleme psihice a fost găsit mort de frig după externare

Scris de  Telegrama
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Potrivit curier.ro, povestea începe vineri, cînd Ion G. de 63 de ani, din comuna Cepari a fost preluat de o ambulanţă, fiind transportat la Spitalul Municipal Curtea de Argeş.
Localnicii povestesc că vineri bărbatul a fost găsit dimineaţă, stînd în şezut pe marginea drumului, vorbind fără noimă: „Salvaţi-mă că mă atacă bondarii!“. Câţiva angajaţi de la Primăria Cepari au sunat la 112.
„A stat o oră şi jumătate la spital. I s-au făcut toate investigaţiile şi tratamentul necesar, după care a plecat. Avea etilism. Era un pic agitat. Avea halucinaţii dar nu ceva de genul să ridice probleme. După ce i -a terminat perfuzia, bărbatul s-a ridicat şi a plecat. Nu a semnat în fişă. El era cu foaie de zi şi se afla în staţionar. Nu-l puteam obliga să semneze“, a declarat managerul Spitalului Municipal Curtea de Argeş, Viorel Popescu, potrivit aceleiași surse.
În timp ce membrii familiei îl credeau la spital, bărbatul zăcea mort pe un drum din Curtea de Argeş. Cadavrul lui a fost descoperit sâmbătă dimineaţă, pe strada Păltiniş în spatele unei unităţi militare din oraşul Basarabilor lîngă albia unui pârîu.
Faptul că bărbatul era pe jumătate dezbrăcat când a fost găsit, a ridicat suspiciuni, poliţiştii din cadrul Poliţiei Curtea de Argeş demarînd o anchetă. Trupul neînsufleţit a fost transportat la morga Spitalului Municipal Curtea de Argeş unde medicul legist a stabilit, în urma autopsiei, că victima a decedat de hipotermie.
O anchetă a fost demarată, marţi, la Spitalul Municipal Curtea de Argeş. „Comisia de etică şi directorul medical fac verificări. Să vedem dacă s-a respectat procedura. Bărbatul a fost adus în urgenţă, i s-a făcut foaie de internare de zi, tratament, apoi a zis <eu plec acasă>, şi-a luat reţeta şi a plecat acasă. A fost adus cu o criză etilică”, a declarat managerul spitalului, potrivit Mediafax.
Poliţiştii au întocmit dosar penal pentru ucidere din culpă. Ei încearcă să afle împrejurările în care a survenit decesul. Oamenii legii au ridicat de la spital mai multe documente.

   

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.