Miercuri, 17 Aprilie 2019 13:02

Ministerul Educației promite bani pentru 1.180 de școli cu toalete în curte

Scris de  Telegrama
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Prima decizie luată de autorități în urma tragediei din județul Iași, în care un copil de 3 ani a murit după ce a căzut în fosa septică din curtea unei școli, a fost demiterea directorului unității de învățământ. Următorul pas făcut de autorități a fost numirea unei comisii de cercetare disciplinară internă, potrivit unui comunicat al Ministerului Educației, citat de HotNews.ro.
Potrivit aceleiași surse Ministerul Educației susține că pregătește un proiect de Hotărâre de Guvern, prin care să se aloce bani către primării, în vederea efectuării lucrărilor de extindere/reabilitare, modernizare/dotare a 1.180 de școli cu grup sanitar în curte.
Chiar dacă situația școlilor cu toalete în curte este cunoscută de foarte multă vreme, până la această tragedie petrecută zilele trecute, nimeni nu a luat vreo măsură.
Ecaterina Andronescu afirma în luna februarie a acestui an că 1.460 de școli din țară au grupurile sanitare în curte și că există bani în bugetul pe 2019 pentru rezolvarea problemei. Andronescu spunea atunci că investiția se ridică la 70 de milioane de lei.
În ultimii ani s-au alocat bani și prin programul PNDL, dar multe școli din țară încă funcționează cu grupurile sanitare în curte.

Sursă foto: ziaruldeiasi.ro

   

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.