Vineri, 19 Aprilie 2019 16:22

Restructurare la centrele sociale din Prahova. Copiii instituţionalizaţi la Sinia se vor muta la Comarnic

Scris de 
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Nevoite să scadă sub 50, în următorii trei ani, capacitatea centrelor sociale, autorităţile din Prahova pregătesc mai multe proiecte care vizează construirea unor locuinţe protejate, care să găzduiască o parte din beneficiari. Prima iniţiativă de acest gen e la Călineşti, având şi o finanţare asigurată de la Uniunea Europeană, iar conducerea Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Prahova pregăteşte proiecte similare şi pentru centrele din Plopeni şi Sinaia. În ultimul caz, câţiva dintre minorii de aici ar urma să fie relocaţi la Comarnic, unde se doreşte construirea a două locuinţe speciale, pe un teren pus la dispoziţie gratuit de Primărie.

Consiliul Judeţean Prahova a aprobat, în şedinţa de vineri, un proiect de hotărâre privind preluarea în patrimoniu a unui teren de 1.371 de metri pătraţi cedat de Primăria Comarnic. Intenţia este ca, mai departe, acesta să fie dat către DGASPC, pentru implementarea unui proiect similar celui de la Călineşti, care propune construirea la Comarnic a două locuinţe protejate, destinate, practic, copiilor de la centrul din Sinaia. O altă locuinţă va fi ridicată chiar în incinta centrului din Sinaia, ceea ce va face posibil ca, în cele trei clădiri noi, să ajungă în total 36 de copii.

PE ACEEAŞI TEMĂ:

Modificări majore! Plan de reorganizare la centrele sociale din Prahova

Un proiect similar vizează şi centrul de la Plopeni, cu intenţia ca autorităţile judeţene să preia un teren în comuna învecinată Dumbrăveşti, unde să fie amenajate astfel de locuinţe.

MAI MULTE DETALII AICI:

Plan de restructurare la centrele sociale din Prahova. O primă soluție va fi testată la Călinești

Conceptul este unul relativ nou şi propune crearea de aşa-zise locuinţe protejate, unde prahovenii instituţionalizaţi, copii sau adulţi, pot locui, la "pachet" cu amenajarea unor centre de zi tot pentru aceşti beneficiari. Dincolo de aşteptatele beneficii teoretice vizând calitatea serviciilor sociale, conducerea Consiliului Judeţean spune că aceste proiecte vor duce, pe viitor, şi la o economie în privinţa cheltuielilor pentru întreţinerea şi finanţarea actualelor centre sociale.

   

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.