Joi, 25 Aprilie 2019 12:43

Amnistie fiscală pentru milioane de români, fix înainte de alegerile europarlamentare

Scris de 
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Milioane de români cu restanţe mici către bugetul de stat ar putea beneficia de o amnistie fiscală, care să le "şteargă" restanţele respective, conform unui proiect pregătit de ANAF, care, coincidenţă sau nu, apare în discuţie fix înainte de alegerile europarlamentare programate peste o lună.

Potrivit unor surse, contribuabilii care au primit de la ANAF decizii de impunere pentru sume mici ar putea beneficia de ştergerea datoriilor. Autorităţile au considerat că, în anumite cazuri, pentru datoriile mici, ar consuma mai multe resurse ca să încaseze acele sume, cu scrisori, somaţii şi aşa mai departe, decât ar obţine din plata lor.

Guvernul ar pregăti o amnistie fiscală care ar putea fi dată în anul 2019, imediat după Paște. Amnistia fiscală pe care o pregătesc experții din cadrul ANAF se pare că este asemănătoare cu cea din anul 2015. Atunci, Guvernul condus de Victor Ponta a dat o amnistie de care au beneficiat peste 4 milioane de români. Era vorba de salariaţii care au primit diurne, considerate de Fisc ca fiind asimilate salariilor şi la persoanele care au obţinut venituri sub nivelul salariului minim pe economie şi au fost obligate să plătească contribuţii de sănătate la nivelul salariului minim pe economie. De asemenea, au beneficiat cei care, pentru câţiva lei încasaţi ca dobândă sau dividende, au fost somaţi de Fisc sa platească contribuţii sociale de aproape 500 de lei pe an.

Amnistia care ar urma să fie dată de Guvern prin Ordonanță de Urgență după Paște ar putea viza contribuabilii care au primit de la Fisc decizii de impunere pentru sume mici în perioada 2015-2018, relatează România TV.

   

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.