Luni, 13 Mai 2019 16:00

Amenzi de peste 1,1 milioane de lei, în sectorul produselor alimentare de origine nonanimală

Scris de  Telegrama
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Autoritatea Naţională Sanitar Veterinară şi pentru siguranţa Alimentelor (ANSVSA) a aplicat, în luna aprilie, peste două sute de amenzi, în valoare de peste 1,1 milioane de lei, la operatori din sectorul produselor de origine nonanimală.

”În cursul lunii aprilie 2019, Direcţiile judeţene sanitare veterinare şi pentru siguranţa alimentelor, precum şi a municipiului Bucureşti au efectuat 10.765 de controale în unităţile din industria agroalimentară care desfăşoară activităţi în domenii precum: fabricarea produselor de morărit, a pâinii şi produselor de patiserie, a altor produse alimentare, a băuturilor răcoritoare şi alcoolice precum şi unităţi de depozitare – alimentare, seminţe, legume fructe.
Controalele au vizat aspecte privind calitatea spaţiilor în care produsele alimentare sunt manipulate şi prelucrate, precum şi cele de depozitare a materiilor prime şi produselor finite, controlul dăunătorilor, evidenţa documentelor şi a informaţiilor privind sistemul HACCP, condiţiile de igienă şi de funcţionare a unităţii”, au transmis, luni, ANSVSA.

Sursa citată a precizat că au fost aplicate 214 amenzi în valoare de 1.119.820 de lei.

Cele mai mari amenzi au fost consemnate pentru judeţele Ilfov, Sibiu şi Gorj.

În Ilfov s-au aplicat amenzi în valoare de 222.700 de lei. Inspectorii au depistat: ”etichetare necorespunzătoare a produselor alimentare, manipulare necorespunzătoare a produselor alimentare, neconcordanţă între documentele de transport, nedemonstrarea trasabilităţii produselor alimentare, depozitare necorespunzătoare a produselor alimentare, lipsă înregistrare sanitară veterinară şi pentru siguranţa alimentelor”.

În județul Sibiu suma amenzilor aplicate a ajuns la 134.700 de lei pentru ”lipsă igienă, manipulare, depozitare, etichetare, lipsă înregistrare sanitară veterinară şi pentru siguranţa alimentelor”.

În judeţul Gorj amenzile în valoare de 112.000 de lei  au fost date pentru că ”nu se monitorizează grafic temperaturile de păstrare a materiilor prime şi a produselor finite, nu sunt asigurate suficiente recipiente igienice de precolectare a deşeurilor nealimentare, manipulare necorespunzătoare, lipsă document de înregistrare sanitară veterinară şi pentru siguranţa alimentelor, nu se face dovada efectuării acţiunilor DDD, persoana care deserveşte unitatea nu deţine echipament de protecţie, comercializare necorespunzătoare, pereţi cu mucegai”.

Imagine cu caracter ilustrativ.

   

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.