Marți, 14 Mai 2019 13:19

Mai multe categorii profesionale vor putea încasa, simultan, venituri nelimitate din activități și indemnizație de creștere a copilului

Scris de  Telegrama
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Un proiect de lege înregistrat marți la Parlament propune ca, pentru anumite categorii profesionale, să fie eliminată limitarea veniturilor realizate în perioada în care persoana beneficiază și de indemnizație de creștere a copilului. Argumentul inițiatorilor este că ar fi vizate profesii în care, de cele mai multe ori, activitatea nu implică plecarea părinților de lângă copii.

Proiectul se referă la persoanele care realizează venituri din activități independente, drepturi de proprietate intelectuală și din activități agricole, silvicultură și piscicultură.

"Limitarea la 3 indemnizații minime sau 5, cum este în prezent, a veniturilor ce pot fi realizate în această perioadă nu permite dezvoltarea acestor afaceri, aducătoare de venituri. Prin eliminarea acestor limitări nu numai că se asigură un nivel de trai mai ridicat pentru familia în care se naște un copil, dar și produce venituri la bugetul de stat prin plata de impozite și contribuții", se arată în expunerea de motive.

Proiectul a fost depus de Liviu Dragnea, Lia Olguța Vasilescu și  Slfred Robert Simonis

   

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.