Joi, 06 Iunie 2019 15:24

Ziua Eroilor, sărbătorită și la Mizil

Scris de  Eduart DUMITRESCU
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Reprezentanți ai administrației locale și numeroși locuitori din Mizil au participa joi, pe 6 iunie, la evenimentele organizate în orașul prahovean cu prilejul Zilei Eroilor.

Acțiunile au început cu depunerea de coroane de flori de către cadrele militare în rezervă și retragere din filiala locală a asociațiilor "Aurel Vlaicu" și "Cultul Eroilor Regina Maria". Ceremonia a avut loc la Cimitirul Eroilor din incinta cimitirului orășenesc Mizil și la Parohia cu hramul ”Sfântul Nicolae” din cartierul Fefelei.

Programul a continuat în centrul orașului, la monumentul închinat eroilor Regimentul 72 Infanterie, unde au fost  depuse coroane de flori de către cadrele militare în rezervă și retragere de la asociațiile amintite, de către reprezentanți ai administrației locale, ai Jandarmeriei și ai unităților de învățământ din Mizil, dar și din partea repreentanților partidelor politice.

Un sobor de preoți a oficiat o slujbă în memoria celor căzuți pe câmpurile de luptă, iar elevii din Mizil au susținut, la finalul evenimentului, un program artistic dedicat, de asemenea, eroilor.

Eduart DUMITRESCU,

corespondent TELEGRAMA zona Mizil

foto arhiva

   

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.