Joi, 06 Iunie 2019 18:03

VIDEO | Încă două familii din Sângeru care au avut casele afectate de viitură vor primi containere modulare

Scris de 
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Reunit joi seară, Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Prahova a decis alocarea a două case mobile pentru familii din Sângeru care au avut locuinţele afectate de viitura venită pe 31 mai. Măsura vine după ce, imadiat după inundaţii, o altă familie mai primise deja un container similar.

Autorităţile au analizat sesizările venite din teritoriu, iar cel mai recent bilanţ, prezentat joi în şedinţa CJSU, arată că au fost afectate peste 190 de locuinţe, şapte dintre ele în proporţie de peste 90%, 172 în proporţie de peste 50% şi 14 sub 50%, conform clasificărilor din legislaţia de specialitate. În cazul primelor şapte, acestea se află în comunele prahovene Ceptura, trei cazuri, Berceni, două locuinţe, Sângeru şi Lapoş, câte una. La Sângeru, viitura de vineri a distrus complet o casă, iar apele au luat o mămică şi cei patru copii ai săi. Femeia a fost ajutată de un localnic, însă cei patru copii nu au mai putut fi salvaţi, trei dintre ei fiind găsiţi ulterior, fără suflare, pe maulul apei, în timp ce al patrulea nu a fost găsit nici până la această dată. Din casa familiei a mai rămas doar fundaţia (foto). Cei doi părinţi au primit imediat un container modular, amplasat în vecinătate, pe un teren ceva mai înalt.

Încă două locuinţe mobile au fost repartizate joi, prin decizia Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă. Printre beneficiari se află şi sora tatălui îndoliat, care creşte singură şase copii, au explicat reprezentanţii Prefecturii Prahova.

   

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.