Marți, 11 Iunie 2019 10:47

GALERIE FOTO - Gunoiul menajer al cetățenilor din Mitică Apostol este colectat în pubele amplasate la... cap de stradă

Scris de  Telegrama
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

O situație oarecum ciudată s-a creat în cartierul Mitică Apostol din Ploiești. Oamenii sunt, pe bună dreptate, revoltați. Până de curând mașinile Rosal ridicau gunoiul menajer din fața porții fiecărui cetățean, în fiecare sâmbătă. La sfârșitul săptămânii trecute au apărut în cartier niște pubele, aplasate pe Șoseaua Buftea, în dreptul fiecărei străzi. Astfel, mașinie Rosal nu mai trec pe fiecare stradă a cartierului și locuitorii sunt obligați să își ducă gunoiul la pubelă.

“Da, sunt lucrările de canalizare. Înțeleg asta și nu e o nenorocire să duc gunoiul până acolo, deși casa mea e ultima pe stradă. După mine e câmpul”, ne scrie un cititor din Mitică Apostol semnalându-ne situația.
“O pubelă pentru fiecare stradă nu e suficient. La fârșitul săptămânii trecute nu numai că s-au umplut pubelele acelea! Erau saci cu gunoi și pe lângă, saci pe care câinii vagabonzi i-au rupt și gunoiul ăla a fost împrăștiat te miri pe unde. Luni pubelele s-au umplut”, scrie cititorul nostru.
Atât temperaturile ridicate specifice anotimpului cât și ploile contribuie la alterarea gunoiului menajer împrăștiat.
“Dacă e câte o pubelă mai goală, e pentru că pe strada respectivă nu sunt la fel de multe case. Puțini sunt cei care înțeleg să ducă gunoiul la pubelă abia în ziua în care se face colectarea. Oamenii nu sunt mereu înțelegători. Pe căldurile astea gunoiul, pe lângă faptul că miroase, e sursă de infecții, sau cine știe ce alte boli. De parcă ne mai trebuia o problemă, că n-aveam destule”, mai scrie cititorul nostru.

Fără a căuta vinovați acesta dorește să atragă atenția asupra situației apărute.
“Oamenii nu sunt vinovați că locuiesc în Mitică Apostol. Dar sunt plătitori de taxe, impozite și abonamente la diverse servicii. E normal să li se asigure serviciile pentru care scot banii din buzunare. Vreau doar să arăt că nu e în regulă ceea ce se întâmplă, nu să arăt cu degetul spre unii sau alții, că au făcut sau nu au făcut”, se arată în încheierea scrisorii primite.

   

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.