Miercuri, 12 Iunie 2019 13:48

Eugen Teodorovici: Nu există niciun pericol ca la 1 septembrie să nu crească punctul de pensie cu 15%. Banii sunt prevăzuţi în buget

Scris de  Telegrama
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Ministrul Finanţelor, Eugen Teodorovici, a anunţat la România TV că nu există niciun pericol ca la data de 1 septembrie să nu crească punctul de pensie cu 15%. "Banii sunt prevăzuţi în bugetul pe 2019", spune Teodorovici.

"Nu e nimic nou sub soare. Vizavi de pensionari, o spun iar, nu exista niciun pericol ca la 1 septembrie sa nu creasca punctul de pensie, banii sunt prevazuti in buget. Nu este pericol sau risc. Promisiunea se va respecta din partea noastra. Se dovedeste ca aceasta categorie vulnerabila, este indusa, se incearca sa induca teama ca o taiere ar urma. Este un joc murdar nedrept fata de pensionari. Marirea se aplica", a subliniat Eugen Teodorovici.

CITIŢI ŞI:

Ministrul Finanţelor anunţă, într-o circulară, că nu ajung banii pentru salarii în ultimul trimestru din 2019

"Trebuie sa clarificam lucrurile. Acest subiect este dat din aprilie in media. S-a explicat care este motivul circularei. Cineva incearca sa incalzeasca ciorba, e un motiv politic in spate. Noi in Parlament am venit cu un buget. Nu s-a schimbat nimic, nu s-a redus nimic, eu ca ministru sunt obligat cum legea prevede sa se ingrijeasca de felul in care banul public este cheltuit. Sa ma asigur ca investitiile se vor face. Ca nu se fac angajari peste bugetele alocate. Am rugat colegii ministri, ei trebuie sa inteleaga ca trebuie sa fie si ei ministrii de finante, buni manageri, sa se ingrijeaasca de banii ceruti, sa vada cum poate sa scada cheltuielile si sa creasca veniturile, nu le ia statul inapoi banii", a mai spus ministrul Finanţelor, citat de România TV, Teodorovici răspunzând cu această ocazie informaţiilor apărute despre emiterea unei circulare în care atrăgea atenţia că ar putea exista probleme cu plata bugetarilor în ultimele trei luni din 2019.

   

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.