Miercuri, 19 Iunie 2019 13:12

DOCUMENT | Cu cât vor fi plătiți, anul acesta, profesorii care asistă sau corectează la examenele naționale

Scris de  Andrei Costache
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Ministerul Educației a stabilit, încă  din luna aprilie, sumele cu care vor fi pătiți mebrii comisiilor de examen, în acest an școlar. Prevederile sunt detaliate pentru fiecare examen în parte și pe tipul activității derulate.

Astfel, la titularizare, de exemplu, supraveghetorii care vor intra în săli, alături de colegii lor candidați, vor primi 55 lei/zi, pentru o activitate de șase ore, în timp ce persoana desemnată să se ocupe de monitorizarea  procesului de supraveghere audio-video va primi 597 de lei. Dascălii care se vor ocupa de corectură vor fi plătiți, potrivit documentului, cu 13,40 lei/lucrare, în timp ce președintele comisiei, dacă acesta este cadru didactic universitar având cel puțin gradul de șef de lucrări sau lector, va fi remunerat cu 561 de lei.

La admiterea la liceu nu se pune problema corecturii, însă și acolo este destul personal implicat, în special în completarea și validarea fișelor. Operatorii pe calculator vor primi 1,4 li pentru fiecare fișă.

Ordinul stabilește și sumele cu care sunt plătiți cei implicați în derularea Evaluării Naționale, examen care este în toi, în aceste zile, respectiv Bacalaureat.

La EN 2019, fiecare lucrare corectată îi va aduce dascălului 8,10 lei. Cea mai mare sumă va fi încasată de președinții comisiilor care au arondați peste 1.000 de candidați și care vor primi, pentru zilele de examen, 1.101 lei.

La Bac, corectarea unei lucrări este plătită cu 10,20 de lei, în timp ce un asistent din cadrul comisiei din centrul de examen primește 62 lei/zi.

Sumele detaliate, stabilite pentru fiecare examen în parte, le găsiți în ordinul publicat mai jos:

 

 

 

   

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.