Miercuri, 10 Iulie 2019 15:33

DSV: Produsul din carne retras de la Lidl avea Salmonella d-aia bună

Scris de 
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Un lot totalizând circa 300 de kilograme de produse din carne a fost retras de la comercializare din reţeaua Lidl, la finalul săptămânii trecute, cu suscpiciunea de infestare cu Salmonella. Rezultatele analizelor de laborator au sosit ieri şi arată că respectivul produs era bun pentru consumul uman, ceea ce înseamnă că, dacă lotul n-a apucat deja să fie distrus, ar putea fi repus în vânzare.

Alerta alimentară a vizat un produs comercializat sub denumirea de "Ciolan presat", procesat de o societate din Prahova şi livrat în mai multe magazine din reţeaua Lidl din sudul României. În total, au fost retrase aproximativ 300 de kilograme, după primele analize ale producătorului. Ulterior, analizele efectuate la laboratorul specializat al DSV au arătat că a fost mai degrabă o alarmă falsă. "Ieri am primit buletinul de analiză, nu este un serotip Salmonella patogenă pentru om", a declarat Mihai Terecoasă, directorul Direcţiei Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor Prahova. Mai pe româneşte, a fost găsită o bacterie, însă aceasta nu afectează omul şi nu este supusă unei interdicţii de consum, a explicat reprezentantul DSVSA. Mai simplu spus, glumind puţin, era Salmonella "d-aia bună".

PE ACEEAŞI TEMĂ:

ALERTĂ ALIMENTARĂ! Lidl România anunță că un produs comercializat în rețeaua sa de magazine ar fi infestat cu Salmonella spp.

Asta înseamnă, în teorie, că produsul, deja retras de la comercializare, poate fi vândut din nou, presupunând că încă n-a fost distrus, conform prevederilor actuale, şi că a fost depozitat corespunzător şi se mai află în termenul de valabilitate. Directorul DSV Prahova estimează că şansele reale ca respectivul lot să reapară pe rafturi sunt scăzute şi spune că problema unor eventuale despăgubiri ar trebui reglată între producător şi distribuitor.

   

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.