Miercuri, 07 August 2019 15:20

Restauratorii grădinilor palatelor din Viena vin la Florești, la prima școală de vară de restaurare peisageră din România

Scris de  Ioana Rădulescu
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Administratorii Domeniului Cantacuzino de la Florești și-au făcut un obicei extraordinar din a aduce localitatea prahoveană, în mod constant, în atenția iubitorilor de frumos. Deși din el a mai rămas o mică parte, Micul Trainon este, pe cât de cunoscut, pe atât de spectaculos. Dar nu numai atât, pentru că, în ultimii ani, în jurul acestui punct de atracție s-au concentrat acțiuni inedite și de efect, începând cu spectacolul ecvestru de fiecare toamnă, Karpatia Horse Show, și continuând cu proiecte în multe alte domenii.

Cea mai nou inițiativă este "La palat ÎnFlorești" și este inspirată inclusiv din faptul că, în acest an, Domeniul este unul dintre cele două obiective incluse în primul tur românesc din cadrul programului european "Rendez-vous aux jardins". Astfel, între 19 și 28 august 2019 va avea loc la Domeniul Cantacuzino Florești, jud. Prahova, prima Școală de Vară de restaurare peisageră din România, un proiect care se va bucura de participarea arhitecților Maria Auböck și János Kárász, restauratorii grădinilor palatelor Schönbrunn și Belvedere de la Viena.

Citiți și:  Localitatea prahoveană Florești, inclusă în primul tur organizat în România, în programul cultural "Rendez-vous aux jardins"

"Școala de Vară ÎnFlorești” va aduce laolaltă studenți și tineri profesioniști din România și de peste hotare care activează în domenii precum peisagistică, arhitectură, patrimoniu cultural, istorie și arte vizuale sau care sunt interesați de subiectul patrimoniului cultural la modul general și de grădinile istorice în mod special. Împreună cu experți europeni de renume și cu specialiști români care activează în domeniul patrimoniul cultural și al grădinilor istorice vom discuta despre arheologie de grădini și despre tehnici de restaurare peisageră, managementul vegetației istorice, artele vizuale ca mijloc de valorificare a peisajelor culturale, precum și despre subiecte conexe și vom efectua cercetări non-invazive și intervenții de artă contemporană în parc", au anunțat organizatorii.

Înscrierile se pot face până pe 12 august. Detalii despre această etapă găsiți AICI.

Sursa foto: Facebook/ Domeniul Cantacuzino Florești

 

   

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.