Joi, 22 August 2019 13:21

FSLI cere sancționarea senatorului liberal Florin Cîțu, care susține că bugetarii ar trebui să rămână fără vouchere și sporuri

Scris de  Ioana Rădulescu
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Conducerea PNL ar trebui să îl sancţioneze pe Florin Cîţu, altfel este părtaşă la acest atac la adresa bugetarilor, a transmis, joi, conducerea Federației Sindicatelor Libere din Învățământ, punctând că liderii formațiunii politice nu au reacționat în niciun fel la declarațiile făcute de acesta, acum două zile, cu privire la salariile și beneficiile de care se bucură bugetarii. "Federaţia Sindicatelor Libere din Învăţământ constată faptul că au trecut 48 de ore de la declaraţia făcută de liderul senatorilor PNL, Florin Cîţu şi nimeni din conducerea Partidului Naţional Liberal nu a ieşit în spaţiul public cu o replică prin care, cel puţin, să delimiteze partidul de vorbele unui singur om. Ne putem întreba astfel, Florin Cîţu a vorbit doar pentru el sau conducerea PNL este reprezentată de acesta?", se arată în comunicatul FSLI.

"Federaţia Sindicatelor Libere din Învăţământ consideră că declaraţia făcută de Florin Cîţu, pe contul unei reţele de socializare, potrivit căreia: «În medie salariile nete ale bugetarilor sunt duble faţă de cele din sectorul privat. DUBLE! Bugetarii trebuie să accepte să muncească fără vouchere, tichete de vacanţă, tot felul de sporuri, pensii speciale şi mai ales trebuie să accepte să fie concediaţi atunci când nu-şi fac treaba. A lucra în sectorul public nu trebuie să mai arate ca un premiu. Ca şi cum cel care ajunge acolo a câştigat la loterie şi este aranjat pe viaţă»", este un atac la adresa tuturor cadrelor didactice, medicilor sau funcţionarilor publici care muncesc devotat şi cinstit în această ţară", mai arată sursa citată.

Potrivit reprezentanților FSLI, în învăţământ, un cadru didactic poate ajunge la un salariu de 3.000 de lei abia după 25 de ani vechime. "Vi se pare mult, domnule Florin Cîţu? Noi spunem că este insuficient. Un debutant din învăţământ, absolvent de studii superioare, are salariul egal cu cel al unui muncitor necalificat din sistemul privat. Vi se pare cinstit, domnule Florin Cîţu? Noi spunem că nu!", i-au transmis aceștiea liderului senatorilor liberali.

"Prin funcţia pe care o are ca senator al României, Florin Cîţu uită faptul că este plătit din bani publici, iar indemnizaţia de care beneficiază depăşeşte cu mult salariul unui profesor cu zeci de ani vechime. Aşa cum uită că este alesul oamenilor, inclusiv al acestor bugetari pe care îi denigrează în acest moment. Ceea ce este mai grav este faptul că domnul Cîţu nu are nici cel mai mic habar despre realitatea din şcoli, de exemplu, unde salariile personalului didactic, didactic auxiliar şi nedidactic sunt departe de a fi la nivelul colegilor noştri din ţările UE. Au trecut aproape 48 de ore de când această declaraţie a fost făcută în spaţiul public şi niciun membru de la vârful PNL nu s-a delimitat de aceste vorbe. Ne aşteptam ca liderul partidului, Ludovic Orban, să îl sancţioneze cel puţin declarativ. Acest lucru nu s-a întâmplat, ceea ce înseamnă că ne putem întreba: Florin Cîţu este o portavoce a liberalilor? Dacă nu este, senatorul ar trebui să fie sancţionat de PNL! În plus, consider că în urma acestor declaraţii, senatorul Florin Cîţu ar trebui să îşi prezinte demisia din funcţia publică pe care o deţine. Declaraţia acestuia reprezintă un afront adus şi Parlamentului României", a declarat preşedintele FSLI, Simion Hăncescu.

Și alte sindicate au sancționat declarațiile făcute de Florin Cîțu, cu privire la veniturile angajaților din sistemul bugetar.

 

   

1 comentariu

  • Link la comentariu Risnoveanu Nicoleta Joi, 22 August 2019 15:43 postat de Risnoveanu Nicoleta

    Demisia si sa ii fie rusine!

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.