Miercuri, 28 August 2019 10:15

Programul "Ajungem MARI" caută voluntari care vor să fie alături de copiii din centrele de plasament. Cum te poți înscrie

Scris de  Andrei Costache
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Inițiatorii proiectului "Dă-ți pasiunea mai departe", din cadrul programului "Ajungem MARI", au lansat un  nou apel la voluntariat, după ce au reușit închiderea înscrierilor în București, Dolj, Galați, Gorj și Iași. "Avem încredere că vom reuși să găsim noi prieteni pentru copiii și tinerii din centrele de plasament, care să le ofere sprijin și încurajare, atât la teme, cât și la joacă!" au transmis aceștia.

Campania se derulează între 30 iulie și 20 august.

Până la 1 septembrie se fac înscrieri pentru centrele din Argeş (Câmpulung, Mioveni ), Mureş (Reghin, Sâncraiu de Mureș, Sântana de Mureș), Prahova (Câmpina, Băicoi, Plopeni, Breaza, Vălenii de Munte) și Timiş (Recaș, Lugoj).

Înscrierile continuă, până pe 8 septembrie, pentru centrele din Arad (Arad, Sântana), Bacău (Bacău), Bihor (Sâniob), Botoşani (Botoșani), Brăila (Brăila), Braşov (Codlea, Dacia, Rupea, Târlungeni, Hărman, Săcele, Teliu), Buzău (Buzău, Râmnicu Sărat, Beceni), Cluj (Gherla, Turda), Constanţa (Agigea, Mangalia), Dâmboviţa (Târgoviște), Hunedoara (Deva, Hunedoara), Ilfov (Periș, Voluntari), Neamţ (Piatra Neamț), Sibiu (Sibiu, Orlat, Agârbiciu), Suceava (Suceava) și Vrancea (Dumbrăveni, Odobești, Panciu).

Formularul poate fi completat AICI.

Toate persoanele înscrise până pe 8 septembrie vor primi email de ADMIS-RESPINS, cel târziu până pe 15 septembrie.

Proiectul „Dă-ți pasiunea mai departe” se desfășoară permanent. Activitatea este organizată în module de voluntariat de câte 8 luni, pe parcursul anului școlar, timp în care voluntarii îi vizitează săptămânal pe copiii și ținerii din centre.

"Dă-ți pasiunea mai departe" este primul și cel mai important proiect al programului educațional "Ajungem MARI" desfășurat de Asociația Lindenfeld. Voluntarii își folosesc pasiunile și abilitățile în sprijinul nevoilor diferite ale copiilor instituționalizați, îi motivează să învețe, îi ajută să capete încredere în forțele lor și devin pentru ei profesori, prieteni și modele. Proiectul a demarat în București în vara anului 2014 cu fonduri 0, dar cu 70 de voluntari care au ajutat 150 de copii. Proiectul s-a extins rapid în Capital[ și în țară, iar în prezent a ajuns să mobilizeze 1.600 de voluntari care vin în sprijinul a peste 2.200 de copii din București și 24 de județe.

"Activitățile «Ajungem MARI» se bazează pe educație și toate proiectele desfășurate de voluntarii noștri sunt dezvoltate în acest scop – educarea și formarea copiilor și tinerilor din centrele de plasament sau medii defavorizate. Ne axăm pe educație, dezvoltare personală și integrare socială: recuperare școlară, ateliere și activități care să îmbunătățească abilitățile copiilor, cursuri vocaționale, consiliere vocațională, cursuri de calificare. Odată ce aceste nevoi fundamentale sunt acoperite , putem folosi resursele în scopuri secundare, ca îmbunătățirea mediului copiilor sau alte necesități. Tratăm cu respect și empatie toate persoanele, nu discriminăm, indiferent de rasă, culoare, sex, orientare sexuală, limbă, religie, situație socială, opinie politică sau orice altă opinie. Păstrăm echilibrul în activități și în relațiile cu toți participanții. Implicăm copiii în primul rând în activități educative, cu prioritate în fața celor recreative. Menținem o relație echilibrată voluntar–copil: stabilim limite între noi, comunicăm clar ce putem face în cadrul programului de voluntariat, nu promitem mai mult decât putem face și înțelegem rolul temporar al voluntarilor în viețile copiilor; nu le creăm așteptări  și nu îi dezamăgim", au explicat organizatorii.

Voluntarii lucrează în special cu copii din centre de plasament de stat, care au suferit traume în urma instituționalizării, a abandonului sau a separării de familii.

Scopul voluntarilor implicați în proiect este să fie mentori, modele, să îi ajute pe copii să descopere lumea, să prindă încredere în propriile forțe, să devină independenți și responsabili. În centrele incluse în program, aceștia susțin ședințe de pregătire/ recuperare școlară la diferite discipline, dar și ateliere creative de muzică, dans, fotografie, arte plastice etc.

Voluntarii "Ajungem MARI" sunt în general adulți, studenți sau liceeni, obligatoriu persoane cu vârsta peste 16 ani. Inițiatorii programului caută să recruteze oameni comunicativi, implicați și dornici să îi ajute într-adevăr pe copii.

Mai multe informații despre proiect și munca de voluntariat în cadrul acestuia găsiți AICI.

 

 

   

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.