Miercuri, 04 Septembrie 2019 12:01

Ministerul Muncii pregătește majorarea valorii tichetelor de creșă

Scris de  Ioana Rădulescu
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Ministerul Muncii a lansat, în consultare publică, un proiect pentru majorarea tichetelor de creșă acordate conform legii părinților care nu beneficiază de concendiul și indemnizația pentru creșterea copilului.

"Pentru semestrul II al anului 2019, începând cu luna octombrie 2019, valoarea sumei lunare care se acordă sub formă de tichete de creşă, stabilită potrivit prevederilor art. 33 din Normele metodologice de aplicare a dispoziţiilor Legii nr. 165/2018 privind acordarea biletelor de valoare cu modificările și completările ulterioare, aprobate prin Hotărârea Guvernului nr. 1045/2018, este de 460 lei. Valoarea nominală stabilită la art 1. se aplică și pentru primele 2 luni ale semestrului I al anului 2020, respectiv februarie 2020 și martie 2020", prevede proiectul.

În prezent, lunar, beneficiarii pot primi, sub forma acestor tichete, cel mult 450 de lei pe lună.

"Tichetele de creşă sunt bilete de valoare care se acordă, lunar, angajaţilor care nu beneficiază de concediul şi de indemnizaţia acordate pentru creşterea copilului în vârstă de până la 2 ani, respectiv de până la 3 ani în cazul copilului cu handicap. Tichetele de creşă pot fi utilizate numai pentru achitarea taxelor la creşa unde este înscris copilul. Tichetele de creşă se acordă, la cerere, unuia dintre părinţi sau tutorelui căruia i-a fost încredinţat copilul spre creştere şi educare, pe baza livretului de familie", prevede legislația în vigoare.

 

 

   

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.