Miercuri, 11 Septembrie 2019 14:44

Caravana SMURD "Fii pregătit!", invitat special la SINAIA FOREVER 2019

Scris de  Ioana Rădulescu
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Caravana “Fii pregătit!” de instruire a populației pentru a face față situațiilor de urgență va ajunge la Sinaia, în perioada 13 – 15 septembrie 2019, interval în care în stațiune sunt așteptați și numeroși turiști, pentru festivalul anual Sinaia Forever.

"În cele trei zile, în intervalul orar 10:00 - 20:00, personalul ISU Prahova va organiza cursuri de pregătire a populației pentru acordarea de prim ajutor în situații de urgență. Cursurile oferite vor include prezentarea principalelor dezastre naturale care pot afecta România - cutremure, inundații, incendii - și modul în care populația se poate pregăti pentru a le face față", au anunțat reprezentanții ISU prahova.

Centrul mobil are o sală de școlarizare cu o capacitate de 40 de persoane și este dotat cu toate echipamentele medicale și de prim ajutor, dispozitive portabile, inclusiv simulatoare, ce permit instruirea eficientă a cursanților.

Este al patruleaan consecutiv când Caravana “Fii pregătit!” pornește la drum, pentru cursuri de instruire a populației. În luna septembrie, Caravana va ajunge în șapte localități. După Sinaia, caravana va porni spre Bacău, unde va poposi pe 21 și 22 septembrie, și Maramureș, unde se va afla pe 28 și 29 septembrie.

Cei care doresc să participe la cursurile organizate în Caravana “Fii pregătit!” se pot înscrie pe pagina de internet a Fundației pentru SMURD – http://fundatiapentrusmurd.ro/centrul-mobil-de-instruire-smurd/.

În cei trei ani de la lansare, Caravana „Fii pregătit!” a parcurs peste 47.000 de kilometri și a pregătit peste 150.000 de persoane din 134 de localități. Mai mult de 900 de voluntari, paramedici și formatori ISU au participat activ la pregătirea a peste 31.000 de persoane, în cadrul celor aproape 1.400 de sesiuni de instruire. Numărul total al beneficiarilor se ridică la peste 150.000 de persoane, care sunt acum informate și știu să reacționeze mai bine în cazul producerii unei situații de urgență.

Caravana “Fii pregătit!” este un proiect al Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, operat de Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă şi care a fost susţinut financiar de Fundaţia pentru SMURD, cu sprijinul Fundației Vodafone România.

   

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.