Miercuri, 11 Septembrie 2019 15:11

11 deținuți de la Penitenciarul Ploieşti au început școala, în această săptămână

Scris de  Ioana Rădulescu
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Au avut parte de emoţiile primei zile de școală nu numai elevii, ci și deținuții care tot luni, pe 9 septembrie, au început cursurile noului an școlar, în cadrul programului "A doua șansă". La Penitenciarul Ploiești, de exemplu, un grup format din 11 persoane adulte, private de libertate, aflate  în  clasele I-IV, au început cursurile de școlarizare.

Activitatea de şcolarizare  în  unitatea de detenție se realizează în baza Legii nr. 254 din 2013, şi  în acord cu Recomandările Europene privind educaţia în penitenciare, au menționat reprezentanții închisorii.

Penitenciarul Ploiești asigură manualele și rechizitele aferente, Inspectoratul Județean Școlar Prahova asigură salarizarea cadrelor didactice, programa școlară cuprinde aceleași materii și bareme de evaluare ca în toate școlile din sistemul educațional românesc, iar în diplomele primite nu se face referire la absolvirea cursurilor în penitenciar.

Programul "A doua șansă" se derulează în penitenciarele din România din anul 2006, urmărind  creșterea șanselor de reintegrare socială  a persoanelor private de libertate  și  dezvoltarea nivelului educațional. Acestea reprezintă și o alternativă  viabilă  pentru  continuarea și  finalizarea studiilor  obligatorii pentru persoanele care, din diverse motive, nu au reușit să ajungă la școală.

 

   

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.