Marți, 24 Septembrie 2019 11:18

Elevii din şcolile speciale din Prahova vor primi burse sociale de la Consiliul Judeţean

Scris de 
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Consiliul Judeţean a aprobat un proiect de hotărâre privind acordarea de burse sociale elevilor înscrişi în unităţile de învăţământ special din Prahova. Astfel, începând din acest an şcolar, 108 copii, care provin din familii cu probleme, vor primi câte 60 de lei pe lună în plus.

Proiectul de hotărâre a fost aprobat în şedinţa de luni a Consiliului Judeţean Prahova şi este bazat pe o prevedere unor hotărâri de Guvern şi unui ordin al ministrului Educaţiei, care permit acordarea unor burse sociale pentru elevii înscrişi în învăţământul special. În cele şase şcoli speciale din subordinea CJ Prahova sunt înscrişi în acest moment 726 de elevi, iar hotărârea adoptată luni vizează acordarea acestor burse pentru cel mult 15% dintre ei, adică 108 copii. Aceştia vor primi câte 60 de lei pe lună de la bugetul judeţului, mai prevede hotărârea.

"Potrivit prevederilor art. 4 din Ordinul Ministerului Educației Cercetării, nr. 5576/2011 privind aprobarea criteriilor generale de acordare a burselor elevilor din învățământul preuniversitar de stat, cu modificările și completările ulterioare, bursele de ajutor social se acordă elevilor înscriși la cursurile cu frecvență din învățământul preuniversitar de stat, ce se încadrează în următoarele categorii: orfani sau bolnavi cu diagnostic expres menționate; elevi din mediul rural navetiști, elevi proveniți din familii cu situație materială precară. Criteriile specifice de acordare se stabilesc la nivelul unităților de școlare cu personalitate juridică, în Consiliile de Adminitrație. În subordinea Consiliului Județean Prahova își desfășoară activitatea șase școli speciale cu un număr de 726 elevi", a menţionat preşedintele CJ Prahova, Bogdan Toader, în documentaţia care însoţeşte proiectul de hotărâre.

   

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.