Joi, 26 Septembrie 2019 10:29

CÂMPINA: Al șaptelea tur gratuit îi va purta pe vizitatori pe urmele prințului Dimitrie Știrbey

Scris de  Ioana Rădulescu
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Povestea ultimului mare nobil la Câmpina, prințul Dimitrie Știrbey, este tema aleasă de ghidul de turism Mădălin Focșa, de la Centrul de Informare și Promovare Turistică, pentru cel de-al șaptelea tur pietonal ghidat al municipiului. Gazda își va aștepta oaspeții cu informații inedite și povești fascinante care îl vor evoca pe generosul proprietar aDimitrie Știrbey

"Veți afla informații puțin cunoscute despre personalitatea enigmatică a marelui filantrop care a stăpânit moșia Câmpina în timpul domniei lui Carol I, în al cărui serviciu a activat ca diplomat. Vom vizita împreună locuri legate de memoria sa, atât în centrul orașului cât și la periferie. Plimbare inclusă (opțional) până la CASTELUL VOILA (cu vizită la interior și exterior), unde va avea loc și o prezentare ilustrată.  Puteți participa și numai la o parte din program. Participarea e gratuită. Înscrierile se fac la numărul de telefon 0722.560.566", a anunțat organizatorul evenimentului care va avea loc duminică, pe 29 septembrie, de la ora 13.00.

Turul ghidat gratuit face parte dintr-o campanie de promovare turistică derulată la Câmpina de la începutul acestui an, în cadrul căreia Mădălin Focșa, cercetător pasionat al istoriei locale, prezintă într-o manieră inedită, în fiecare ultimă duminică a lunii, povești mai puțin cunoscute, dar deosebit de interesante, din trecutul așezării, axându-se pe locuri și personalități emblematice.

 

   

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.