Duminică, 29 Septembrie 2019 08:51

Vârstnicii vor fi sărbătoriți pe 1 octombrie, la Câmpina, de Ziua Pensionarilor

Scris de  Andrei Costache
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Ziua Pensionarilor va fi marcată și în acest an, la Câmpina, în cadrul unui eveniment organizat de administrația locală. Vârstnicii se vor întâlni pe 1 octombrie, de la ora 11.00, la Clubul Pensionarilor din str. Nicolae Bălcescu, unde atmosfera va fi întreținută de grupul vocal “Celeste”, pregătit de prof. Elisabeta Milea, grupul vocal “Muguraşi de Primăvară”, coordonat de prof. Alice Botoacă, și de Ştefan Alexandru Saşa.

Acțiunile dedicate celor mai în vârstă persoane din Câmpina, cu prilejul Zilei Pensionarilor, au devenit un obicei în municipiul prahovean. Acestea sunt susținute, ca de fiecare dată, și de administrația locală.

Toto în luna octombrie, aici va fi organizată "Nunta de Aur", eveniment organizat prin Casa Tineretului și dedicat cuplurilor de câmpineni care împlinesc, în 2019, 50 de ani de căsnicie. Pentru această acțiune, Consiliul Local a alocat 9.000 de lei.

Data de 1 octombrie a fost declarată Ziua Internaţională a Persoanelor Vârstnice în sesiunea ONU din februarie 1991, iar la 16 decembrie 1991, Adunarea Generală a ONU a adoptat "Principiile Naţiunilor Unite pentru persoanele în vârstă, destinate a le permite să trăiască mai bine în anii câştigaţi". De atunci, în ţările membre ONU, pe 1 octombrie au loc manifestări variate, cu scopul de a pune în valoare persoanele vârstnice, precum şi aducerea în prim-planul preocupărilor autorităţilor şi al opiniei publice a problemelor vârstnicilor.

Foto arhivă

 

   

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.