Jurnalistul Alex Dima, despre poluarea din Prahova: "După «revoltă», primul cuvânt care-mi vine este «inconştienţă», pentru că oamenii care poluează îşi cresc copiii acolo"

Jurnalistul Alex Dima, despre poluarea din Prahova: "După «revoltă», primul cuvânt care-mi vine este «inconştienţă», pentru că oamenii care poluează îşi cresc copiii acolo"

Jurnaliştii de la emisiunea "România, te iubesc" difuzată de Pro TV au discutat în această săptămână, într-un podcast publicat pe pagina de Facebook a emisiunii, despre situaţia poluării şi despre autorităţile din Prahova. Comentariile vin în continuarea reportajului publicat pe această temă duminică. Pe Facebook, jurnalistul Alex Dima a oferit câteva detalii, impresii şi imagini în plus, vorbind despre lucrurile care l-au frapat în timpul filmărilor.

"Primul cuvânt care îmi vine, dincolo de «revoltă», este «inconştienţă», pentru că oamenii care poluează acolo îşi cresc copiii acolo. Ba, mai mult, doamna Graţiela Gavrilescu este deputat de Prahova şi a fost ministrul Mediului mai multe mandate şi înţeleg că locuieşte în Ploieşti, un loc în care de multe ori nu se poate respira. Am discutat cu oameni care îmi spuneau că mai bine nu deschizi geamul când vrei să aeriseşti. (...) Oamenii care poluează trăiesc acolo. Autorităţile de mediu nu au ce să spună pentru că nu fac nimic, nu îi interesează, nu le pasă", a povestit jurnalistul Alex Dima.

Acesta a povestit şi cum au decurs filmările cu privire la deversarea apelor uzate atât din Ploieşti cât şi din localităţile de pe Valea Prahovei, amintind de un reportaj mai vechi publicat de aceeaşi emisiune, care viza modul în care poluarea din râuri ajunge mai departe în Dunăre.

Alex Dima a vorbit şi despre întâlnirea cu Mircea Cosma, fostul preşedinte al Consiliului Judeţean Prahova: "Prima dată când l-am abordat, mi-a zis «dacă vrei, discutăm despre statuile mele, pentru că am 220 de statui» împrăştiate prin toată ţara, prin Republica Moldova şi aşa mai departe. Şi are atitudinea asta de izbăvitor al locului. De altfel, acolo în zonă este de prin anii '70. (...) Omul e de-al locului şi a făcut multe pentru zona aia, dar a şi blocat. (...) Probabil că, periat de toată lumea, la un moment dat te simţi conte".

Image
Image
Image
Image