Peste 10.000 de conturi "Junior" au fost deschise deja în Trezorerie. Statul plătește 600 de lei la 1.200 de lei economisiți/ an/ copil

Image
Ne vedem și pe Facebook!
Image
Rămâi conectat, cu Google News!

Preşedintele Comisiei Naţionale de Strategie şi Prognoză, Ion Ghizdeanu, a declarat, miercuri, la dezbaterile parlamentare privind aprobarea OUG de implementare a programului "gROwth - Contul individual de economii Junior Centenar" pentru minori, că sunt 10.300 conturi deja deschise.

"Nu există judeţ unde să nu fie peste 100-200 de conturi deschise doar după două luni de funcţionare", a informat Ion Ghizdeanu, potrivit stiripesurse.ro.

Camera Deputaților a adoptat, miercuri, în calitate de cameră decizională, proiectul de lege pentru aprobarea OUG 104/2018 care vizează implementarea programului guvernamental "gROwth - Contul individual de economii Junior Centenar" pentru minori.

„Programul guvernamental „gROwth- Contul individual de economii Junior Centenar” are ca obiect înființarea unui cont special de economisire sub forma de depozit. Titularul contului individual de economii Junior Centenar poate fi orice copil care îndeplinește cumulativ următoarele condiții: este cetățean român; nu a împlinit vârsta de 18 ani. Contul individual de economii Junior Centenar se deschide pe numele copilului, automat la unitățile Trezoreriei Statului, fără a fi necesară o cerere din partea unuia dintre părinți, din partea reprezentantului legal al copilului sau a împuternicitului acestuia”, se arată în proiectul de lege aprobarea OUG de implementare a programului "gROwth - Contul individual de economii Junior Centenar".

Sumele existente în contul individual de economii Junior Centenar nu pot fi retrase până la împlinirea vârstei de 18 ani. Banii pot fi retrași mai devreme doar  în cazul achitării cheltuielilor de sănătate pentru tratarea titularului contului în cazul bolilor cu risc de deces ale acestuia, în cazul achitării cheltuielilor pentru suportul servciilor medico-sociale de care beneficiază titularul contului cu tulburări pervazive de dezvoltare, respectiv în cazul achitării cheltuielilor de recuperare medicală complexă psiho-neuro-motorie, în cazul decesului titularului contului, se mai arată în proiectul de lege.

Programul prevede că, anual, statul plătește 600 de lei pentru 1.200 de lei depuși în Trezorerie, în contul copilului.

Image