GALERIE FOTO | Patru jandarmi de la Gruparea Mobilă "Matei Basarab" Ploiești au făcut parte din cel de-al 12-lea contingent dislocat în Afganistan

GALERIE FOTO | Patru jandarmi de la Gruparea Mobilă "Matei Basarab" Ploiești au făcut parte din cel de-al 12-lea contingent dislocat în Afganistan
Previous Next

Patru jandarmi ai Grupării Mobile "Matei Basarab" Ploiești au reprezentat România, în ultimele luni, în treatrul de operațiuni NATO. "În urma promovării examenelor și parcurgea probelor fizice dificile militarii s-au alăturat forțelor de asigurare a păcii într-o zonă de post conflict unde au îndeplinit, în esență  2 roluri principale, de «Guardian Angel» și de «Advisor» executând astfel misiuni de protecție dar și instruirea forțelor de ordine afgane", au explicat reprezentanții Grupării Mobile de Jandarmi "Matei Basarab" Ploiești.  

Celor patru le-a fost cel mai greu, însă, la plecare, atunci când i-au privit în ochi pe cei dragi și au trecut peste rugămințile familiilor îngrijorate.      

Potrivit reprezentanților GM "Matei Basarab", efortul depus în această perioadă a fost maxim, iar rezultatele jandarmilor români de-alungul tuturor misiunilor efectuate sub egida NATO au făcut din instituție un furnizor de expertiză pentru celelalte state participante. Cadrele dislocate ale Jandarmeriei Române au fost primele medaliate de către Statele Unite ale Americii. Au fost expuși unor mari riscuri și au făcut față unor situații imprevizibile, iar pentru meritele lor au fost decorați cu medaliile Non-Article 5 și U.S. Army Achievement.

Cu ocazia desfășurării bilanțului instituției, ca simbol al deosebitei aprecieri, membrii contingentului au primit Emblema de Onoare a M.A.I. cu Însemn de Război.

Pentru cei 4 jandarmi ploieșteni va urma o perioadă de recuperare fizică și psihologică,  după care aceștia își vor relua activitatea la sediul unității din care fac parte.

Sursa foto: Gruparea Mobilă de Jandarmi "Matei Basarab" Ploiești

 

Image
Image
Image