Cel mai modern spital modular pentru coronavirus din România, construit din donațiile a peste 250 de mii de oameni, este gata

Cel mai modern spital modular pentru coronavirus din România, construit din donațiile a peste 250 de mii de oameni, este gata

Spitalul modular pentru pacienți cu coronavirus construit exclusiv din donații de Asociația Dăruiește Viață în curtea Spitalului Elias din București este gata.
Spitalul a fost ridicat în două luni și are 38 de paturi unde pot fi tratați pacienți care au nevoie de terapie intensivă, pacienți cu boli infecțioase sau, după adaptări ulterioare, mari arși.

Construcția spitalului modular a costat peste 2 milioane de euro, iar spitalul este cel mai modern de acest fel din România. Peste 250.000 de oameni au donat prin SMS pentru construcția spitalului și zeci de companii au sponsorizat proiectul.

"Spitalul Modular 1 Elias este dovada că se pot ridica spitale cu circuite medicale, cu instalații de tratare a aerului, cu gaze medicale pentru fiecare pat etc. Este un spital ridicat în aproximativ două luni, cu 38 de paturi unde se pot trata pacienți care au nevoie de terapie intensivă, pacienți cu boli infecțioase sau, după adaptări ulterioare, mari arși", a anunțat marți Asociația Dăruiește Viață, potrivit HotNews.

Spitalul modular are 38 de paturi, iar paturile sunt dotate cu gaze medicale pentru a putea trata cazuri grave (de terapie intensivă). Este un spital care crește numărul de paturi de terapie intensivă pentru pacienții cu COVID-19 și care va fi transformat, după epidemie, în spital pentru mari arși, în condițiile în care România are extrem de puține paturi și pentru acești pacienți, chiar și la aproape 5 ani după Colectiv. Costurile de relocare și de refolosire ca spital pentru mari arși sunt mici, spun reprezentanții Dăruiește Viață.

Spitalul modular din curtea Spitalului Elias este al doilea spital construit de Asociația Dăruiește Viață, după cel pentru copii bolnavi de cancer, care este în construcție, în curtea Spitalului Marie Curie din București.

Sursă foto HotNews.

Image
Image
Image