UPDATE - Conducerea Spitalului de Pediatrie, despre cazul băiețelului de trei ani, cu fractură la picior: "A doua oară, mama s-a prezentat la Urgențe fără copil, doar cu un bilet"

Managerul Spitalului de Pediatrie Ploiești, Cătălin Vișean, a revenit cu precizări referitoare la cazul copilului de trei ani cu piciorul fracturat care, deși ar fi fost adus de două ori la Urgențe, nu ar fi fost văzut de niciun medic.

După ce conducerea spitalului a explicat că, la prima prezentare, doar radiografia a fost văzută de doctor de pe secție, pentru a scurta timpul de așteptare, Cătălin Vișean susține că, din informațiile pe care le-a adunat până acum reiese că, după patru zile, la a doua prezentare în spital, mama ar fi venit... fără copil.

Citiți și:  Reacția conducerii Spitalului de Pediatrie Ploiești, în cazul copilului de trei ani care a stat o săptămână cu o fractură netratată

"Din ce am aflat până acum, luni seară, mama s-a prezentat la Urgențe doar cu bilețelul pe care îl primise pe 14 februarie. Aceasta nu avea copilul cu ea. Este posibil să fi fost în mașină, nu știu. Voi demara o anchetă pentru a vedea exact ce s-a întâmplat atunci, este foarte grav dacă a adus copilul în spital și asistenta  a refuzat să cheme medicul de gardă. Dacă acest lucru se confirmă, asistenta va fi sancționată", a declarat, pentru Telegrama, Cătălin Vișean, managerul Spitalului de Pediatrie din Ploiești.

În postarea de pe Facebook, în care relatează experiența celor două vizite la Pediatrie, mama băiețelului susține că a intrat în spital cu copilul și a instistat ca acesta să fie văzut de un medic, lucur care, la nevoie, poate fi demonstrat cu înregistrările de pe camerele de supraveghere.

"Luni, 18.02.2019, revin speriata la spital, cu copilul in brate plangand, care refuza mancarea si sa mearga pe jos,.cu piciorul vizibil umflat.

Mentionez, din nou, ca de aceasta data, nu am.fost primita, copilul nu a fost consultat, medicul de garda nu coboara, pentru o contuzie. Asistentele pun copilul sa mearga, observa ca ceva are la picior, dar nu, nu deranjeaza medicul de garda.

Insist ca cineva sa vada copilul, astept o ora pe hol, le rog insistent sa mi vada cineva copilul, ca nu mai rezist cu el, sa l vad cum plange la mine in brate.

Asistenta(ca m am saturat sa le zic doamne), spune ca daca dna Terchila nu este, nu poate sa ma vada nimeni, si mi spune ca nu ma poate ajuta, ca nu poate deranja medicul( de garda, probabil). Ma rog, efectiv, sa faca ceva copilului. Nimic. Mergeti acasa.(se poate verifica pe camere, prezenta in spital si cat am stat)", a scris Alina C., referitor la episodul din 18 februarie.

Citiți și: Acuzații grave împotriva Spitalului de Pediatrie! Un copil cu fractură ar fi fost consultat "prin telefon" și diagnosticat cu contuzie de un medic care nici nu l-ar fi văzut

Contactată de Telegrama, mama copilului își menține afirmațiile, inclusiv cu privire la cele întâmplate pe data de 18 februarie. Femeia este hotărâtă să facă demersuri legale, după experiența avută la Spitalul de Pediatrie din Ploiești. 

Image
Image
Image