CORONAVIRUS | 38 de pacienţi ai unor centre de dializă din Prahova au fost confirmaţi cu COVID

CORONAVIRUS | 38 de pacienţi ai unor centre de dializă din Prahova au fost confirmaţi cu COVID

38 de pacienţi cu probleme renale, care ajungeau frecvent la două centre de dializă din Ploieşti, au fost confirmaţi ca infectaţi cu COVID-19, a anunţat Direcţia de Sănătate Publică Prahova, într-o conferinţă de presă organizată miercuri. Ţinând cont că spitalele COVID din judeţ sunt aproape de capacitatea maximă, autorităţile iau în calcul ca mai mulţi pacienţi infectaţi să fie transferaţi în Capitală. Separat, toţi angajaţii celor două unităţi sunt la rândul lor testaţi, iar autorităţile se mai gândesc şi ca acestea să fie transformate în centre de dializă pentru toţi pacienţii cu COVID-19.

Sunt, în total, 38 de persoane confirmate cu noul coronavirus, la două centre de dializă din Ploieşti, a anunţat şeful DSP Prahova, medicul Bogdan Nica, precizând că 35 de pacienţi sunt de la unul dintre centre, iar 3 de la celălalt. Acum e testat şi personalul şi se deruleazăşi anchetele epidemiologice, a mai confirmat directorul DSP Prahova.

Se discută despre trimiterea unora dintre ei la "Carol Davila" si "Colentina", ţinând cont de problemele medicale, care îi fac să necesite îngrijiri speciale.

În total, în evidenţele celor două centre sunt 280 de pacienţi.

Image
Image
Image
Image