fbpx

Criza de citostatice de la Institutul Oncologic, la un pas de rezolvare

Criza de citostatice de la Institutul Oncologic, la un pas de rezolvare

Criza citostaticelor de la Institutul Oncologic București se va rezolva, dar este în continuare o situație de provizorat și nu este exclus să mai apară disfuncționlități, a declarant managerul Institutului, Bogdan Tănase. Potrivit realitatea.net, acesta a precizat că speră ca medicamentele atât de necesare bolnavilor de cancer să fie disponibile de săptămâna viitoare.

Medicul a afirmat că vineri s-a finalizat procedura de achiziții care era în curs și toți pacienții vor primi citostraticele și medicamentele suport aferente.

"Criza a fost rezultatul unei politici de achiziții prost conduse și nu se întâmplă de o lună, ci durează de cel puțin un an. Pentru lucrul acesta vom demara o procedură de audit intern. În momentul de față nu putem decât să peticim găurile, dar nu poate fi vorba de un proces performant", a afirmat directorul Institutului Oncologic.

Bogdan Tănase, numit director al Institutului în urmă cu o lună, de către fostul ministru al Sănătății, Vlad Voiculescu, a afirmat că principala vină legată de blocaj aparține fostei echipe manageriale. 

"În principal, vina se regăsește în zona departamentul de achiziții și managementului Institutului, care a ales să ducă o poltiică de achiziții nefavorabilă. Am depus din noiembrie o petiție la Ministerul Sănătății, așteptăm răspunsul și acum, probabil urmează căile instituțiionale."

Potrivit sursei citate, situația dramatică a pacienților de la Institutul Oncologic din București, care de aproape două săptămâni au rămas fără citostatice, a fost semnalată într-o notă internă obținută de HotNews.ro. Potrivit documentului, din cauză că în ultima perioadă a fost preluat un număr mare de pacienți de la alte centre oncologice care nu au mai funcționat în contextul pandemiei s-a ajuns la "imposibilitatea actului medical corect".

Sursă foto realitatea.net.

Image
Image
Image

Publish modules to the "offcanvas" position.