Ministerul Sănătății a început să publice informații detaliate privind evoluția pandemiei și campania de vaccinare

Ministerul Sănătății a început să publice informații detaliate privind evoluția pandemiei și campania de vaccinare

Ministerul Sănătății publică, din această săptămână, prin intermediul platformei data.gov.ro, informațiile la zile referitoare la evoluția pandemiei, într-un demers care urmărește transparentizarea acestor date.

Referitor la evoluția pandemiei, documentul publicat include, detaliat pe județe sau chiar pe centre de testare, detalii privind incidența la 14 zile, numărul de teste efectuate în județ, numărul de teste rapide, rata de pozitivare a testelor, numărul persoanelor internate (pe unități medicale cu secții Covid), numărul persoanelor externate/vindecate, numărul de decese, numărul de persoane internate la ATI-Covid, numărul de persoane internate.

În ceea ce privește campana de vaccinare, raportările se referă la numărul de doze administrate în fiecare centru de vaccinare, detaliat pe numărul dozei, tipul de vaccin și categoriile vaccinate.

“Datele actualizate zilnic în acest format sunt extrase din aplicațiile Corona Forms, Alerte MS și RENV și publicate automat în format brut. Din acest motiv ele pot conține inadvertențe. Vă rugăm să ne transmiteți orice probleme sesizate la adresa Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.” este mesajul care însoțește aceste statistici.

Raportările, publicat AICI, pot fi accesate și descărcate de orice persoană interesată.

Image
Image
Image