Ministrul Sănătății anunță reevaluarea fluxurilor Covid: “Spitalele să poată să ajute şi pacienţi cu alte suferinţe”. Câte locuri sunt nefolosite în Prahova, în prezent

Ministrul Sănătății anunță reevaluarea fluxurilor Covid: “Spitalele să poată să ajute şi pacienţi cu alte suferinţe”. Câte locuri sunt nefolosite în Prahova, în prezent

Ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, a declarat că va fi reevaluată situație spitalelor Covid din țară, astfel încât unitățile sanitară să rămână pregătite în eventualitatea unui al treilea val al pandemiei, dar să poată primi și pacienții cu alte afecțiuni. “Noi nu suntem Ministerul COVID-19, ci Ministerul Sănătăţii, aşa încât ne pregătim în acest moment să revizuim fluxurile din mai multe spitale care tratează pacienţi COVID, tocmai că există şi alţi pacienţi cu alte patologii care au nevoie de asistenţă medicală. Revizuim acum, împreună cu toate DSP-urile din ţară şi cu toate spitalele, aceste fluxuri în aşa fel încât spitalele să poate să ajute atât pacienţi cu COVID-19, cât şi pacienţi cu alte suferinţe. Dar, până una alta, nu putem exclude un alt treilea val. Asta înseamnă că păstrăm capacităţi care acum sunt libere în spitale tocmai pentru a avea posibilitatea să îngrijim pacienţi dacă va fi nevoie, sperăm să nu fie nevoie, dar nu putem exclude", a spus Vlad Voiculescu, citat de Agerpres.

Sâmbătă, din cele 428 de locuri existente în secțiile Covid din Prahova, erau ocupate 168. De altfel, după cel de-al doilea val, numărul de locuri ocupate în spitalele din județ, de pacienți infectați cu SARS-CoV-2, nu a mai trecut de 200.

Ministrul a mai adăugat că ar prefera să fie aplicate sancțiuni mai dure pentru nerespectarea restricțiilor și să se recurgă la închiderea temporară a unor locuri în care nu sunt respectate reguli, înainte de a se ajunge, din nou, la închiderea unităților de învățământ.

 

 

Image
Image
Image