Reacția conducerii Spitalului de Pediatrie Ploiești, în cazul copilului de trei ani care a stat o săptămână cu o fractură netratată

Managerul Spitalul de Pediatrie Ploiești, Cătălin Vișean, a răspuns, la solicitarea Telegrama, acuzațiilor care sunt aduse unității sanitare de o mămică al cărei copil de trei ani a stat aproximativ o săptămână cu o fractură netratată, deși, imediat după căzătura suferită de băiețel, aceasta s-a prezentat cu micuțul la spital.

"Mama s-a prezentat cu copilul joi, pe 14 februarie. Copilului i-a fost făcută radiografie, care a fost văzută de medic, pe calculator, pe secție. Nu se vedea foarte clar o linie de fractură și copilul a fot rechemat la control luni, în intervalul 9.00 - 12.00. Mama a revenit luni, în jurul orei 20.00. Medicul nu era la serviciu și i s-a spus să vină a doua zi de dimineață", a declarat Cătălin Vișean, pentru Telegrama.

Întrebat de ce medicul nu a văzut pacientul, acesta a explicat că, în astfel de cazuri, pentru reducerea timpului de așteptare, s-a instituit în spital un sistem care oferă medicului posibilitatea să vadă radiografia fără să coboare de pe secție. "Există situații în care medicul, care este de gardă pe secție, nu poate coborî imediat. Pentru a evita creșterea timpului de așteptare, medicul poate vedea radiografia pe calculator, din secție. Asistenta i-a comunicat simptomele și așa s-a ajuns la diagnosticul de contuzie", a declarat Vișean.

Managerul nu a putut explica de ce, luni seară, la patru zile de la prima consultație, atunci când mama a revenit în spital cu copilul, iar simptomele se agravaseră, băiețelul nu a fost văzut de niciun medic. Cătălin Vișean a spus că va reveni cu un răspuns cu privire la acest aspect.

Citiți și: Acuzații grave împotriva Spitalului de Pediatrie! Un copil cu fractură ar fi fost consultat "prin telefon" și diagnosticat cu contuzie de un medic care nici nu l-ar fi văzut

UPDATE -  Conducerea Spitalului de Pediatrie, despre cazul băiețelului de trei ani, cu fractură la picior: "A doua oară, mama s-a prezentat la Urgențe fără copil, doar cu un bilet"

 

Image
Image
Image