Se extinde focarul dintr-un centru de dializă din Ploiești. Noi cazuri confirmate în rândul pacienților

Se extinde focarul dintr-un centru de dializă din Ploiești. Noi cazuri confirmate în rândul pacienților

66 de pacienți din Prahova au fost testați pozitiv pentru coronavirus, în ultimele 24 de ore, iar dintre aceștia 46 provin de la două centre de dializă din municipiul Ploiești, toți fiind beneficiari. Numărul a crescut de ieri când autoritățile anunțau că, din 280 de pacienți testați, 38 erau infectați.

"De la începutul epidemiei și până în prezent, la nivelul județului Prahova, 472 de persoane au fost confirmate cu noul coronavirus. Dintre acestea, 46 sunt pacienți ai două centre de dializă din Prahova. La unul dintre centre au fost realizate 273 de teste în rândul pacienților, 43 dintre ele fiind pozitive, iar la al doilea au fost prelevate 122 de probe, dintre care trei au fost pozitive. În aceste situații, Direcția de Sănătate Publică Prahova a dispus să fie realizată și testarea întregului personal (72 la primul centru și 28 la cel de-al doilea), dar și retestarea pacienților ale căror rezultate au fost, în primă fază, negative", au precizat reprezentanții Prefecturii Prahova.

Șeful DSP, dr. Bogdan Nica, anunța, ieri, că fiind vorba despre pacienți care au nevoie de îngrijire specială, discută cu autoritățile din București pentru a transfera, măcar o parte dintre beneficiarii infectați ai centrelor de dializă, la "Carol Davila" și "Colentina".

 

 

 

 

Image
Image
Image