VACCINARE | Niciun loc disponibil pentru programare, în Prahova, la acest moment

VACCINARE | Niciun loc disponibil pentru programare, în Prahova, la acest moment

Platforma on-line pentru înscrierea la vaccinarea anti-Covid arată că, în Prahova, în acest moment nu mai există niciun loc disponibil în cele nouă centre din județ deschise pentru etapa a II-a a campaniei.

Ieri, în România a ajuns o nouă tranșă din vaccinul de la Pfizer-BioNTech, care constă în 87.750 doze, și care a plecat spre centrele regionale de unde dozele vor fi distribuite în teritoriu.

Într-o informare transmisă cu acest prilej, Comitetul Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV) subliniază că, “în România, alocarea dozelor de vaccin se realizează conform calendarului de livrare pus la dispoziție de firma producătoare, sens în care, săptămânal, țara noastră primește tranșele de vaccin necesare imunizării populației”.

Autoritățile atrag atenția că, pe măsură ce noile tranșe ajung în România, aplicația de programare și adresa se actualizează și permite continuarea procesului de programare pentru categoriile populaționale aflate în etapa curentă.

În cea mai recentă informare privind derularea campaniei de vaccinare, transmisă luni de Prefectura Prahova, autoritățile au anunțat că, potrivit “informațiilor furnizate de către Direcția de Sănătate Publică Prahova, până la data de 18 ianuarie 2021, în județ au ajuns 10.569 de doze de vaccin anti SARS-CoV-2. Dintre acestea, 6.188 au fost consumate (ora raportării –  18 ian.,13.00), alte 4.380 fiind în curs de administrare personalului atât personalului medico-sanitar, cât și beneficiarilor înscriși în cea de-a doua etapă. A fost raportată și o pierdere (un vaccin). De la debutul vaccinării (31 decembrie 2020) și până în prezent au fost raportate patru reacții de tip alergic apărute în urma administrării serului Pfizer/BioNtech” .

Image
Image
Image