fbpx

Se extind protestele sindicaliştilor din Poliţie şi Administraţia Penitenciarelor

Image
Image

Federația Sindicatelor din Administraţia Naţională a Penitenciarelor anunţă că sunt premise pentru noi proteste faţă de condiţiile în care lucrează salariaţii din acest sector, salută participarea la manifestări a sindicaliştilor din Poliţie şi lansează către toate structurile sindicale similare o invitaţie la "acţiune comună pentru condiţii de lucru mai bune" şi pentru "o salarizare echitabilă". Într-un comunicat de presă transmis vineri, conducerea FSANP discută despre ieşirea în stradă de ieri, de la Craiova, şi anunţă că protestele se extind, atrângându-i atenţia ministrului Justiţiei, Tudorel Toader, că "nu doar un sindicat are probleme" şi că "toţi angajaţii din penitenciare lucrează în condiţii proaste, primesc salarii îngheţate şi pensii ciuntite".

"Salutăm acţiunile de protest organizate de către colegii din Poliţie şi penitenciare la Craiova, chiar dacă decidenţii politici nu s-au arătat pe atât de interesaţi pe cât ar fi trebuit de acest eveniment. Poliţiştii şi lucrătorii de penitenciare prezenţi ieri în faţa Prefecturii au cerut eliminarea discriminărilor salariale, rezolvarea problemei deficitului de personal şi plata tuturor orelor suplimentare nerecuperate. Iată, domnule ministru Toader că nu doar un sindicat ridică aceste probleme. E drept că am fost ceva mai activi. FSANP pe zona de penitenciare şi SNPPC pe zona de poliţie au tot reacţionat la evidentele semne de proastă guvernare şi au încercat să prevină ceea ce iată că s-a întâmplat cu salariile şi pensiile din sistemul de apărare, ordine publică şi siguranţă naţională. Însă, problemele sunt comune. Cei de la putere au îngheţat salarii şi au tăiat pensii, dar nici opoziţia nu se lasă şi iniţiază proiecte la fel de periculoase", arată conducerea FSANP. "Mai greu de reparat acum ce s-a stricat, dar faptul că şi alte structuri sindicale din penitenciare reacţionează e lăudabil. Se demonstrează că sunt premisele unor mişcări de amploare care să unească toate structurile sindicale din penitenciare şi poliţie. Poliţiştii au mai fost împreună în stradă şi s-a văzut, confraţii noştri sindicali din penitenciare au fost ceva mai economi în materie de reacţie publică", mai notează Sorin Dumitraşcu, preşedintele Federației Sindicatelor din Administraţia Naţională a Penitenciarelor.

"Lansăm deci o invitaţie publică pentru toate structurile sindicale din penitenciare, de a acţiona împreună pentru condiţii de lucru mai bune, o salarizare echitabilă şi încetarea discriminării rezerviştilor militari. Nici ministrul Tudorel şi nici alţii n-o să mai aibă scuza că, deşi problemele sunt aceleaşi pentru toţi, doar «o zonă» protestează. Iată că şi discursul protestului de ieri o dovedeşte, avem revendicări comune, iar politicienii indiferent de culoare nu pot fi aliaţi, pentru cei care-au crezut asta în ultima vreme, nici măcar de conjunctură", se încheie mesajul transmis vineri de FSANP.

Image
Image

Publish modules to the "offcanvas" position.