Ești pasionat de cinematografie? Află cum se produce un film!

Ești pasionat de cinematografie? Află cum se produce un film!

Activitatea ta preferată de petrecere a timpului liber este vizionarea de filme și seriale și ești la curent cu toate noutățile din lumea cinematografiei? Atunci trebuie să știi și care sunt etapele de producție a unei pelicule!

Producția filmelor este un proces de durată, în mai multe faze, care, uneori, poate dura și câțiva ani pentru a se finaliza. Fiecare etapă are un rol aparte, iar dacă nu sunt tratate cu importanță, în mod egal, succesul creației cinematografice va avea de suferit.

Dacă îți dorești să lucrezi în acest domeniu, aceste informații sunt esențiale și trebuie să le cunoști în detaliu.

Iată care sunt etapele de producție a unui film

  1. Elaborarea scenariului

Acesta este momentul în care filmul ia naștere. Este etapa de creație, în care se dezbate ideea poveștii, se redactează o schiță a scenariului și se planifică cuantumul cheltuielilor logistice pentru desfășurarea producției. În funcție de tipul peliculei, această fază poate dura între câteva luni și câțiva ani.

  1. Pregătirea producției

În această etapă începe planificarea filmărilor, pornind de la finalizarea scenariului, găsirea celor mai adecvate locații pentru turnarea filmului, până la stabilirea bugetului necesar. De asemenea, echipa de producție se mărește, se organizează audiții pentru a selecta actorii potriviți pentru fiecare rol și, cu ajutorul specialiștilor în amenajarea scenei, așa cum sunt cei de la altax.ro, se realizează cadrul fiecărei scene, cu recuzita și decorurile necesare.

  1. Producția propriu-zisă

Cea mai importantă etapă este aceea a filmărilor, care nu durează foarte mult, deoarece toată echipa și actorii muncesc zi și noapte pentru a fi cât mai eficienți. În funcție de scenariu, actorii vor repeta și vor juca pe platouri speciale sau în natură. În acest din urmă caz, calitatea artistică a filmului este mult îmbunătățită, datorită decorului natural care sporește verosimilul scenelor înregistrate.

  1. Post-producție

Aceasta este etapa în care sunt îmbinate materialele audio și video pentru a crea filmul. Un editor montează imagine cu imagine, adaugă muzica de fundal, coloana sonoră, plus alte sunete și efecte vizuale.

  1. Distribuția

După ce a luat final editarea și filmul este gata pentru a fi vizionat, are loc etapa finală, adică distribuția peliculei în cinematografe, pe DVD sau pe alte platforme online. În această fază, producătorii au cele mai mari așteptări, deoarece acum descoperă dacă își recuperează sau nu investiția.

Deși pandemia de coronavirus a afectat în ultimele luni lansarea filmelor, de curând, autoritățile au luat hotărârea de a permite sălilor de cinema să își deschidă porțile pentru publicul larg, bineînțeles, cu respectarea tuturor măsurilor de prevenire a infectării. Prin urmare, nu te mai oprește nimic să mergi la cinematograf să vizionezi cele mai noi filme produse in România sau în străinătate. 

În concluzie, chiar dacă ești doar un fan al cinematografiei sau îți dorești să urmezi o carieră în acest domeniu, este bine să cunoști care sunt etapele de producție a unui film și ce presupune fiecare în parte, având în vedere faptul că succesul unei pelicule depinde foarte mult de bunul mers al procesului de producție. 

Sursa foto: storyblocks.com

 

 

Image
Image
Image
Image
Image