fbpx

Plogging pentru România, mişcare ecologică prin sport, vine la Buşteni!

Plogging pentru România, mişcare ecologică prin sport, vine la Buşteni!

Image
Image

Plogging pentru România este o mişcare ecologică prin sport, ce curăţa de gunoaie pădurile din ţară, cu sprijinul voluntarilor. Ediţia a treia a proiectului are loc în acestă vară şi ajunge la Buşteni în weekendul 19 - 20 septembrie 2020, pentru a curăţa parcul Parcul Național Bucegi.

Cei interesaţi să se alăture proiectului şi să devină voluntari trebuie să se înscrie în acest formular: http://plogging.ro/voluntari/.

Oricine doreşte se poate înscrie, nu există limită de vârstă, puteţi veni în familie sau împreună cu prietenii. Participarea la activităţile sportive este opţională. Voluntarii trebuie să doneze doar timp şi energie, organizatorii oferă toate materialele pentru desfăşurarea activităţii, inclusiv masa de prânz.

Iniţiatorul proiectului este Asociaţia Adrenallina Media, care anunţă aici programul şi toate detaliile acţiunii: https://www.facebook.com/events/324381868788957 .

Până acum, prin acţiunile eco sportive Plogging pentru România s-au strâns aproximativ 10 tone de gunoaie şi plastic din zone verzi.

Evenimentul se va derula respectând normele legislative în vigoare privind siguranţa în contextul Covid-19: în cadrul acţiunilor, grupurile de sportivi amatory, voluntari în proiect, vor fi împărţiţi în grupuri de maximum 10 persoane, vor respecta distanţarea şi vor purta mască de protecţie.

Evenimentul din Buşteni este realizat în parteneriat cu Asociaţia Floarea Reginei Sinaia, club de ecologie şi turism.

Plogging pentru România Ediţia a treia este finanţat de programul Start ONG, lansat de Kaufland România şi implementat de asociaţia Act for Tomorrow.

Start ONG este un program lansat de Kaufland România şi implementat de Asociaţia Act for Tomorrow. Domeniile vizate sunt: educaţie, sănătate, mediu, social şi cultura. Valoarea totală a programului este 500.000 euro. Programul Start ONG este cel mai simplificat instrument de finanţare comunitară destinat ONG-urilor tinere, instituţiilor non-administrative şi grupurilor informale/de iniţiativă.

Ce înseamnă plogging?

Plogging pentru România este o mişcare ecologică prin alergare şi sport din România, ce îşi propune să igienizeze zonele verzi, la nivel naţional, cu ajutorul voluntarilor sportivi amatori.

Proiectul îşi propune să cureţe de plastic şi deşeuri, de sticle şi gunoi menajer pădurile din România, să le lase în urmă luminoase, aerisite, curate, aşa cum trebuie să fie mereu. Iar voluntarii vor face asta în alergare sau pe bicicletă, participând la evenimente eco-sportive.

Conceptul acesta de strângere a gunoaielor în alergare poartă numele de plogging, este de origine suedeză şi este compus din 2 cuvinte: jogging + plocka up (a ridica, în limba suedeză).

Fiecare ediţie a programului Plogging pentru România presupune câteva ore de strâns gunoaie şi deşeuri, urmate apoi de o tură de alergare, bicicletă, hiking sau alt tip de mişcare, în zona proaspăt curăţată.

Image

Publish modules to the "offcanvas" position.