Şahiştii de la CSM Ploieşti participă la un turneu online

Şahiştii de la CSM Ploieşti participă la un turneu online

Secţia de şah a Clubului Sportiv Municipal este cel mai puţin afectată în această perioadă. Platformele online îi ajutâ pe sportivii pregătiţi de Petre Grigore să se antreneze în condiţii cât de cât apropiate de cele obişnuite. Vine, la finalul acestei săptămâni, şi participarea  la un turneu pe care coordonatorul secţiei îl va organiza special pentru elevii săi, prin intermediul uneia dintre platformele online de specialitate, www.playchess.com. „După ce ne-am antrenat o perioadă online cu ajutorul skype, am zis că este momentul să le organizez şi turnee de jocuri, pentru că vrem să dezvoltăm şi această zonă a competiţiilor online. Nu ştim când ne vom putea relua antrenamentele şi, mai ales, competiţiile obişnuite, aşa că, momentan, vom apela la aceste turnee online”, spune antrenorul Petre Grigore. Competiţia programată sâmbătă, la ora 11.00, va fi şi un fel de repetiţie pentru sportivii clubului în vederea unui turneu online la acre ar urma să mai participe şahiştii de la Gloria Buzău şi CSU Ploieşti.

„Deocamdată, sunt zece sportivi care şi-au făcut conturi pe această platformă online, dar vor urma şi ceilalţi, pentru ca la următoarele turnee să participe cât mai mulţi”, a mai spus antrenorul şahiştilor. Cei zece sportivi care vor juca sâmbătă sunt cei mai experimentaţi din club: Marian Sandu, Sergiu Herea, Teodor Szocs, Anamaria Raţă, Andrei Raţă, Antonia Ciapă, Rareş Anghel, Antonia Radu, Ştefan Ţaga şi Irinel Trăilă.

Federaţia Română de Şah studiază, la rându-i, varianta de a organiza competiţii oficiale cu ajutorul internetului, momentan testând platforma online cu ocazia între meciuri amicale pe care „naţionala” României le-a disputat în compania mai multor ţări.

Image
Image
Image