Mişcarea olimpică marchează un an până la Jocurile Olimpice de la Tokyo

Mişcarea olimpică marchează un an până la Jocurile Olimpice de la Tokyo

Mişcarea olimpică marchează joi, 23 iulie, exact un an până la debutul Jocurilor Olimpice de la Tokyo, amânate din cauza pandemiei de coronavirus.

''Cu un an până la debut, o sarcină uriaşă se află în faţa noastră. Aş vrea să le mulţumesc partenerilor şi prietenilor japonezi, în primul rând prim-ministrului Shinzo Abe, preşedintelui Tokyo 2020, Yoshiro Mori, guvernatoarei Yuriko Koike, sportivilor, tuturor federaţiilor sportive internaţionale ale sporturilor olimpice de vară, comitetelor naţionale, sponsorilor şi deţinătorilor de drepturi audio-video. Fără solidaritatea şi susţinerea lor nu am fi putut lua împreună această decizie istorică de a amâna Jocurile de la Tokyo. Sunt adânc impresionat şi recunoscător pentru progresul extraordinar pe care l-am făcut deja în pregătiri de la luarea deciziei'', a comentat preşedintele Comitetului Internaţional Olimpic, germanul Thomas Bach, într-un comunicat publicat joi pe site-ul organizaţiei mondiale, citat de AGERPRES.

''Am ajuns la un acord cu partenerii şi prietenii noştri japonezi să adaptăm planurile pentru JO Tokyo 2020 cerinţelor crizei globale, menţinând spiritul unic şi mesajul care defineşte misiunea noastră. Lucrăm pentru a optimiza operaţiunile şi serviciile fără a afecta sporturile şi sportivii. În acest fel putem, împreună cu Comitetul de organizare, să transformăm aceste Jocuri de la Tokyo amânate într-o sărbătoare fără precedent a unităţii şi solidarităţii umanităţii, făcându-le un simbol al rezistenţei şi al speranţei. Arătăm astfel că suntem mai puternici împreună'', a subliniat Bach, punând accentul pe sloganul pe care îl utilizează CIO.

Potrivit sursei citate, ziua de 23 iulie marchează şi startul campaniei #StrongerTogether (Mai puternici împreună), care recunoaşte solidaritatea şi unitatea în aceste vremuri dificile, subliniind puterea sportului şi în special a Jocurilor Olimpice, de a aduce oamenii împreună.

Jocurile Olimpice de la Tokyo trebuiau să aibă loc anul acesta, între 24 iulie şi 9 august, dar au fost reprogramate pentru perioada 23 iulie - 8 august 2021.

Sursă foto playtech.ro

Image
Image
Image
Image