VIDEO 🎦 Protest la Hipodrom, la a doua reuniune de trap a toamnei

VIDEO 🎦 Protest la Hipodrom, la a doua reuniune de trap a toamnei
PROTEST HIPODROM | Reuniunea de trap derulată duminică pe Hipodromul Ploiești a fost una cu multe probleme, în mod special organizatorice (Foto: captură video)
Image
Ne vedem și pe Facebook!
Image
Rămâi conectat, cu Google News!

PROTEST HIPODROM Cam 200 de ploieșteni au asistat duminică la a doua reuniune de trap din aceasta toamnă. A fost o reuniune cu multe probleme, în mod special organizatorice.

Dar, să le iau pe îndelete... S-au desfășurat patru curse de trap și o calificare la galop. La ora 10 și sapte minute, fix după ceasul de la Hală, așa cum se întâmplă de mai multă vreme, s-a intonat imnul României!!?? Nu cunosc persoana idioată care a venit cu această idee, bine că nu avem curse și cu porci, dar nu este timpul trecut! Dacă cineva din conducerea Hipodromului ar fi trebuit să consulte Constituția României, Legea 75/1994, art.10, litera e, unde se face referire la simbolurile naționale. Dacă am avea o reuniune de trap internațională totul ar fi ok, așa cum se procedează acum este infracțiune, deștepților! Datorită unor orgolii greu de înțeles doar doi proprietari de cai au dat cai pentru curse, Marian Manea, președintele Federțaiei Române de Trap, despre care gurile rele spun că ar fi singurul membrul al Federației respective, si Ionuț Dumitru. Ceilalți proprietari de cai s-au solidarizat și nu au dat cai. Ba, mai mult, au format un grup zgomotos, compact, în tribuna Hipodromului, format din 50 persoane, înarmați cu vuvuzele, și au protestat împotriva conducerii Hipodromului, a președintelui Federației de Trap, a celor de la serviciul hipic unde tronează niște neaveniți plătiți regește din banul public.

Driverii Fderației au fost de asemenea huiduiți copios atât când au ieșit cu caii pe pistă cât și în timpul curselor.

PROTEST HIPODROM În fața acestei situații, datorită zgomotoșilor, multe persoane s-au mutat în tribuna mică. Dar, nu a fost singurul protest, acum câțiva ani un proprietar de cai vizat în această cronică în timpul unei reuniuni hipice a intrat pe pistă cu mașina personală și a oprit activitatea! În alte timpuri s-a dorit blocarea DN1 cu cai dar, din fericire, s-a renunțat la idee. Alt proprietar a intrat de curând pe pistă cu o furcă în semn de protest față de ce a ajuns unul din simbolurile Ploiestiului, cursele hipice. Unul dintre oficiali, sa-l numesc ca de obicei Dorel, a luat legătura cu jandarmii. Pe un ton civilizat au vorbit cu protestatarii atenționându-i să nu prolifereze injurii. Dorel al domnului MM le-a solicitat jandarmilor sa-i controleze de bilete de intrare în loc să facă apel de la stația de amplificare să informeze publicul că este un articol, parcă 105 sau 106, în regulamentul de organizare al curselor unde se specifică  despre comportamentul civilizat al turfiștilor în timpul desfășurării unei curse și se poate merge până la evacuarea acestora de pe Hipodrom.

Au fost și cai care sau speriat și au galopat în timp ce alții, familiarizați cu stresul, petardele si artificiile de la miezul nopților când la Hipodrom se organizează paranghelii, nu au avut nici-o problema. Dommul propietar Bogdan Tronaru a dorit să facă unele precizări despre protest. Nu am să mai fac niciun comentariu despre acest interviu și vă las pe dumneavoastră, cititori fideli ai Telegramei, să o faceți.

PROTEST HIPODROM Eroii de carton ai zilei au fost: în prima cursă Premiul "Sultan" Rubino condus de Ion Costeanu 1',31".9/km; Cursa a treia Premiul "Din respect de sultan "a fost câștigată de Zenobia condusă de Ionuț Dumitru, 1'26",8) /km; Cursa a patra, Premiul "Forza de Sultan”, Wicked from Heaven, driver Adrian Marciu, și ultima cursă, dar cea mai importantă a Reuniunii, Premiul "Agriculturii", a revenit Brigitei Gold bd. condusa de Gică Marciu, 1'21"/km. Prin tradiție această cursă era premiată de catre ministrul agriculturii, poate nu a fost invitat. Dacă e ața o consider o nevinovată scăpare a conducerii Hipodromului dintr-un noian de gafe comise de sinecurii ai Hipodromului în ultimii cinci ani de când s-a reabilitat Hipodromul care a costat 17.mil. de euro, jumătate din sumă din banii ploieștenilor. În cursa a doua de calificare de galop,calul Bettina s-a calificat. Următoarea reuniune va fi peste două saptămâni,timp în care se vor face noi strategii de proteste pentru că nu o mână de tiringibiliști care în urma cu câțiva ani nici nu știau de existența Hipodromului pe care îl consideră acum o jucărie de-a lor.

Image