Directorul DSP Prahova, despre focarul de la Petrolul: "Până acum au fost 5 persoane confirmate, noi ne-am oferit să refacem testele"

Directorul DSP Prahova, despre focarul de la Petrolul: "Până acum au fost 5 persoane confirmate, noi ne-am oferit să refacem testele"

Cel puţin cinci angajaţi de la echipa Petrolul Ploieşti au fost testaţi pozitiv la testele pentru COVID-19 efectuate recent de o clinică privată. Şeful Direcţiei de Sănătate Publică Prahova, Bogdan Nica, spune că a fost demarată ancheta epidemiologică, fiind aşteptate şi rezultatele altor teste, că starea de sănătate a celor cinci sportivi este foarte bună şi că toţi cei de la echipă au fost izolaţi.

Informaţiile despre apariţia unor cazuri de COVID-19 la Petrolul a apărut joi, pe surse, iniţial vorbindu-se despre unul sau două cazuri. Ulterior, a apărut informaţia că este vorba despre cinci jucători infectaţi, în contextul în care se mai aşteaptă şi rezultatele testelor pentru alţi reprezentanţi ai clubului. DSP Prahova a demarat ancheta epidemiologică şi, de asemenea, s-a oferit să refacă testele, care înţelegem că sunt contestate de conducerea clubului. Referitor la starea jucătorilor infectaţi, Bogdan Nica a declarat pentru "Telegrama" că aceştia nu prezintă simptomele specifice infectării. E posibil ca aceştia să nu ajungă deloc la spital, astăzi fiind aşteptată apariţia unei modificări legislative care ar urma să permită refuzul internării, pe semnătura pacientului, în cazul formelor uşoare.

"Ancheta epidemiologică este în curs. Au fost confirmate cinci cazuri până în momentul de faţă, încă nu au venit toate testele. Am înţeles că reprezentanţii clubului contestă aceste teste, care au fost efectuate de o societate privată aleasă de ei, noi ne-am oferit să le refacem. Trebuie precizat că jucătorii nu au fost izolaţi până acum, nu au stat închişi în cantonament. Cei cinci jucători depistaţi nu au niciun simptom, starea lor de sănătate este foarte bună", a declarat Bogdan Nica pentru "Telegrama".

Cum componenţii echipei vor fi izolaţi pentru o perioadă, meciul de sâmbătă cu UTA, care teoretic ar fi fost primul de după suspendarea competiţiei, este compromis. Conform programului anterior, jucătorii şi staff-ul ar fi trebuit să plece astăzi, cu avionul, spre aeroportul din Timişoara. Rămâne de văzut dacă această situaţie va duce şi la amânarea altor partide.

Image
Image
Image